Περίοδος Αυτοφροντίδα: Tips αυτοφροντίδας για όταν έχετε την περίοδό σας [vid]

Για να έχουμε υγιείς και “χαρούμενες” περιόδους, η αυτοφροντίδα είναι το κλειδί. Δεν χρειάζετε να κάνουμε πολλά, λίγες μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας αρκούν για να δούμε τα οφέλη. Η ψυχική, σωματική και συναισθηματική μας υγεία είναι πάντα σημαντική. Όταν όμως έχουμε την περίοδό μας, επειδή αισθανόμαστε πιο ευάλωτες, είναι εξαιρετικής σημασίας να δώσουμε στον εαυτό μας τον χρόνο που χρειάζεται και να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις εντάσεις της καθημερινότητας. Δείτε πώς στο κείμενο που ακολουθεί.

  • Βάλτε το τηλέφωνό σας στο αθόρυβο

Ή ακόμα καλύτερα, απομακρύνετέ το! Εντάξει, ξέρουμε ότι ακούγεται αδύνατο, αλλά το να περάσετε το απόγευμα της Κυριακής χωρίς ειδοποιήσεις από τα social media θα σας φανεί αναζωογονητικό. Η αποσύνδεση για λίγο από τις υπερ-ταχύτητες των κοινωνικών δικτύων και το να περάσετε χρόνο με τον εαυτό σας και το σώμα σας είναι σημαντικά. Επίσης, επιλέξτε να είστε με αγαπημένους ανθρώπους, φίλους, συντρόφους και την οικογένεια για να αισθάνεστε μεγαλύτερη φροντίδα και αγάπη.

  • Κάντε έναν μικρό περίπατο – και απενεργοποιήστε το κινητό

Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι το περπάτημα βοηθά τις κράμπες της περιόδου. Δοκιμάστε έναν περίπατο χωρίς το τηλέφωνο σας.

  • Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη πρακτική για την ψυχική και συναισθηματική σας ευεξία. Μόλις 15 με 20 λεπτά την μέρα μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα, ειδικά όταν έχετε την περιόδό σας. Ο διαλογισμός αποδεδειγμένα μειώνει το άγχος, βοηθά στη διαχείριση του στρες και ενισχύει την συναισθηματική σας ανθεκτικότητα.

Δοκιμάστε να κάνετε διαλογισμό, μόλις ξυπνήσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με θετικό τρόπο. Ακόμα και μερικές βαθιές αναπνοές με τα μάτια σας κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να ανακουφίσουν από τους πόνους που συχνά συνοδεύουν τις περιόδους. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλοί καθοδηγούμενοι διαλογισμοί διαφόρων τύπων, για την ανακούφιση του άγχους, την βελτίωση του ύπνου, την μείωση του πόνου κλπ.

Ακολουθεί βίντεο με διαλογισμό για τις ημέρες της περιόδου:

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ