27 Απριλίου 2024

Βρετανία:«Το μόνο που θέλει ο πρωθυπουργός είναι να διασκεδάζει και να βγάζει λεφτά» λέει ο Κάμινγκς


Σχέδιο αποχώρησης απο τη Ντάουνινγκ Στριτ αποκαλύπτει ο πρώην συνεργάτης του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς που συνεχίζεις τις επιθέσεις ενάντια στην βρετανική κυβέρνηση.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα ήθελε να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία σε τέσσερα χρόνια και να ασχοληθεί με πράγματα πιο ευχάριστα και προσοδοφόρα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο πρώην σύμβουλος του ισχυρού άνδρα της Βρετανίας, Ντόμινικ Κάμινγκς ο οποίος συνεχίζει τον «πόλεμο» με τη Ντάουνινγκ Στριτ, βγάζοντας στη φόρα την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό.

Ο Μπόρις Τζόνσον όπως αποκαλύπτει έχει ήδη προγραμματίσει την έξοδο του από τη Ντάουνινγκ Στριτ και δε θα ήθελε να ακολουθήσει το δρόμο προκατόχων του όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ που έμεινε στο τιμόνι της χρόνια επι 11 χρόνια.

«Σε αντίθεση με άλλους πρωθυπουργούς, αυτός εδώ έχει σαφές σχέδιο να φύγει το αργότερο δύο χρόνια μετά τις επόμενες εκλογές – θέλει να κερδίσει χρήματα και να διασκεδάσει, όχι να συνεχίζει και να συνεχίζει» είπε χαρακτηριστικά.

Αν ο Κάμινγκς έχει δίκιο, αυτό σημαίνει ότι ο Τζόνσον θα μπορούσε να παραιτηθεί το 2025. Οι επόμενες εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν έως τον Δεκέμβριο του 2024, πέντε χρόνια μετά τη μεγάλη νίκη του το 2019.

Τζόνσον: «Η πρωθυπουργία ειναι σαν να τραβάς αεροπλάνο με λουρί στην πλάτη σου»

Η Daily Mail αποκαλύπτει επίσης τις σκέψεις του «Μποτζο» για την πρωθυπουργία και τα μελλοντικά του σχέδια. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο Τζόνσον έχει πει «αυτή η δουλειά είναι πολύ σκληρή. Είναι σαν να τραβάς ένα γιγαντιαίο αεροσκάφος 747 στον αεροδιάδρομο με ένα λουρί στην πλάτη σου. Κάθε πρωί σηκώνεσαι και πρέπει να αρχίσεις να τραβάς».

Ο ίδιος είχε πει επίσης ότι δε θέλει να έχει την τύχη προκατόχων του. «Δε θέλω να συνεχίσω και να συνεχίσω όπως η Θάτσερ και ο Μπλερ. Θέλω να ολοκληρώσω αυτή τη θητεία, να ξανακερδίσω και να φύγω πολύ σύντομα μετά». Όπως είχε πει ο ίδιος χαρακτηριστικά δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στη συγγραφή, να διασκεδάσει και να βγάλει λεφτά.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, ο πρώην σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον που έπεσε σε δυσμένεια αποκαλύπτει τον τελευταιο καιρό τα «κακώς κείμενα» της κυβέρνησης, μιλώντας για τεράστια λάθη και παραλείψεις μεταξύ άλλων στον χειρισμό της πανδημίας.
Χθες έδωσε στη δημοσιότητα μήνυμα του Τζόνσον, στο οποίο αποκαλούσε τον υπουργό Υγείας Μάτ Χάνκοκ «εντελώς άχρηστο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ