Πανελλήνιες 2021 : Δείτε τα θέματα που έπεσαν σε αρχαία ελληνικά


Παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν εχθές λόγο της αντιδράσεις των εργαζομένων στο εργασιακό νομοσχέδιο που θέλανε να ψηφήσουν στην βουλή, οι πανελλήνιες εξετάσεις διεξάχθηκαν κανονικά και ευτυχώς σε αυτό βοήθησαν τόσο οι καθηγητές που δεν απέργησαν, αλλά και τα ΜΜΜ, που επέλεξαν να αντιδράσουν με ΣΤΑΣΥ εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους μαθητές που έφθαναν με αυτά στο σχολείο τους.

Εχθές, οι υποψήφιοι μαθητές, κλήθηκαν να διαγωνισθούν στα μαθήματα των μαθηματικών, της βιολογίας και των αρχαίων ελληνικών . Εμείς παρακάτω , σας επισυνάπτουμε τα θέματα που έπεσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα θέματα που έπεσαν

  • Το κείμενο που κλήθηκαν να μεταφράσουν ήταν από τον Πρωταγόρα και είχε να κάνει με την δημιουργία του κόσμου.
  • Στην συνέχεια κλήθηκαν να λύσουν πολλές γραμματειακές ασκήσεις προκειμένου να δείξουν τις γνώσεις και ικανότητες τους.

Τα θέματα που έπεσαν

ARXAIA_OP_HM_NEO_2021_24

Δυσκολία θεμάτων

  • Σύμφωνα με τον ΟΕΦΕ, τα θέματα που  έπεσαν στα αρχαία ελληνικά χωρίστηκαν σε δύο κλίμακες, αφού το κείμενο θεωρήθηκε βατό, αλλά οι ασκήσεις συντακτικού περιεχομένου για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές.
  • Οι ερωτήσεις κατανόησης απαιτούσαν πολύ καλή γνώση του αναγνωστικού αντικειμένου
  • Δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας οι λεξιολογικές ασκήσεις, αλλά και οι εισαγωγικές ασκήσεις δεν παρουσίασαν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.
  • Η σύγκριση του κείμενου αναφοράς, με το κείμενο παρατήρησης ήθελαν ιδιαίτερη κριτική ικανότητα.

Αδίδακτο κείμενο

  • Το αδίδακτο κείμενο έβγαινε πολύ εύκολα νοηματικά και ήθελε μια εύληπτη παρατηρητική ικανότητα. Γενικά εντάσσετε και αυτό στο βατό βαθμό δυσκολίας.

Ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού

  • Συγκέντρωναν το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και μπορούσαν να λυθούν μόνο από πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Ακολουθεί βίντεο για τις πανελλήνιες 2021

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ