Κίνα: Ιστορική στιγμή για το Πεκίνο- Έφτασαν οι αστροναύτες στον υπό κατασκευή διαστημικό σταθμό


Σε μία στιγμή-ορόσημο για το διαστημικό πρόγραμμα του Πεκίνου, οι τρεις Κινέζου αστροναύτες έφτασαν στον υπό κατασκευή σταθμό «Tianhe».

Οι τρεις αστροναύτες, όλοι τους άνδρες, 56, 54 και 45 ετών, είχαν αναχωρήσει από τη βάση Τζιουτσουάν, στην έρημο Γκόμπι (βορειοδυτικά), διευκρίνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η κινεζική υπηρεσία επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων (CMSA).

Η ομάδα θα παραμείνει στον σταθμό για μια πρώτη αποστολή διάρκειας τριών μηνών. Το διαστημικό σκάφος Shenzhou-12 εκτοξεύθηκε με πύραυλο Long March 2F και συνδέθηκε με το «Tianhe» (Ουράνια αρμονία), το μοναδικό τμήμα του διαστημικού σταθμού που βρίσκεται ήδη στο διάστημα.

Οι Κινέζοι αστροναύτες -δύο βετεράνοι και ένας «πρωτάρης» δεν έχουν χρόνο για χάσιμο: θα πρέπει να καταπιαστούν άμεσα με τη συντήρηση της μονάδας, την εγκατάσταση υλικού, να κάνουν εξόδους στο διάστημα, να φροντίσουν την προετοιμασία μελλοντικών αποστολών για την επέκταση του διαστημικού σταθμού και των χώρων διαμονής μελλοντικών πληρωμάτων.

Η αποστολή Shenzhou-12 είναι η τρίτη από τις 11 που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση της κατασκευής του σταθμού μεταξύ του 2021 και του 2022. Προβλέπεται να γίνουν τέσσερις επανδρωμένες πτήσεις.

Είναι ένα ακόμη βήμα προόδου για τη χώρα, η οποία πρόσφατα έστειλε προσωπικό τόσο στον Άρη όσο και στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.

Αποτελεί επίσης επιτυχία για τη μονάδα διαστημικού σταθμού που απέκτησε αρνητική δημοσιότητα, όταν εκτοξεύθηκε από έναν πύραυλο που βγήκε εκτός ελέγχου και έπεσε πίσω στη Γη, προκαλώντας ανησυχία και συζητήσεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει ο κόσμος τα διαστημικά συντρίμμια.

Οι αστροναύτες Tang Hongbo, Liu Boming και Nie Haisheng στο τελευταίο στιγμιότυπό τους από τη Γη εμφανίστηκαν να χαιρετούν ένα πλήθος ανθρώπων που κυμάτιζαν σημαίες της Κίνας καθώς έμπαιναν στον ανελκυστήρα που θα τους μετέφερε στο διαστημικό σκάφος.

Η νέα αποστολή «ανεβάζει» σε 14 τον αριθμό των Κινέζων αστροναυτών που έχουν ταξιδέψει στο διάστημα από τότε που η Κίνα εγκαινίασε την πρώτη της αποστολή το 2003. Πλέον είναι η τρίτη χώρα , μετά την πρώην Σοβιετική Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες που ολοκλήρωσε μόνη της ανάλογο φιλόδοξο πρόγραμμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ