Τα πέντε βιβλία που προτείνει ο Μπιλ Γκέιτς για το καλοκαίρι


Τα απομνημονεύματα του Μπαράκ Ομπάμα και το πιο ασυνήθιστο μυθιστόρημα.

Κάθε καλοκαίρι ο Μπιλ Γκέιτς συνηθίζει να ανακοινώνει μέσω του blog του, Gates Note, μια λίστα με πέντε βιβλία που έχει ξεχωρίσει και τα προτείνει στους αναγνώστες για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft δημοσιεύει και ένα βίντεο στο οποίο εξηγεί τους λόγους που έχει επιλέξει τα συγκεκριμένα βιβλία, κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση για το καθένα.

Στις φετινές καλοκαιρινές του βιβλοπροτάσεις, περιλαμβάνονται τα απομνημονεύματα του Μπαράκ Ομπάμα, όπως και το πιο «ασυνήθιστο» μυθιστόρημα, όπως αναφέρει, που έχει διαβάσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Συνήθως δεν υπάρχει κάποιος λόγος για το βιβλίο που επιλέγει να διαβάσει, όπως εξηγεί ο Γκέιτς. Όταν ένα βιβλίο είναι ικανό να τον εμπνεύσει, θέλει να διαβάσει περισσότερα για το θέμα που πραγματεύεται. Ενώ άλλες φορές, διαβάζει βιβλία που του προτείνουν άνθρωποι που σέβεται.

Για τις φετινές καλοκαιρινές του προτάσεις εξηγεί: «Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, βρίσκω βιβλία σχετικά με την περίπλοκη σχέση μεταξύ της ανθρωπότητας και της φύσης. Ίσως επειδή οι ζωές όλων έχουν ενισχυθεί από έναν ιό. Ή μπορεί επειδή έχω περάσει τόσο πολύ χρόνο φέτος συζητώντας για το τί πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε μια κλιματική καταστροφή».

Δείτε τη λίστα με τα 5 βιβλία που προτείνει ο Μπιλ Γκέιτς για φέτος το καλοκαίρι

Lights Out: Pride, Delusion, and the Fall of General Electric – Τόμας Γκρίτα και Τεντ Μαν

«Το Lights Out επιτέλους μου έδωσε πολλές από τις απαντήσεις που έψαχνα. Οι συγγραφείς δίνουν μια εικόνα για τα λάθη και τα λάθος βήματα που έκανε η ηγεσία της GE. Αν έχετε οποιουδήποτε είδους ηγετικό ρόλο- σε εταιρεία, μη κερδοσκοπική οργάνωση ή οπουδήποτε αλλού- υπάρχουν πολλά που μπορείτε να μάθετε από αυτό».

Under a White Sky: The Nature of the Future – Ελίζαμπεθ Κόλμπερτ

«Η πιο ειλικρινής εξέταση του “η ανθρωπότητα εναντίον της φύσης”. Γράφει για αρκετούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι παρεμβαίνουν στη φύση. Όπως όλα τα βιβλία της, είναι ένα απολαυστικό ανάγνωσμα».

A Promised Land – Μπαράκ Ομπάμα

«Σχεδόν πάντα με ενδιαφέρουν βιβλία για τους Αμερικανούς προέδρους και λάτρεψα ιδιαίτερα το A Promised Land. Τα απομνημονεύματα καλύπτουν το ξεκίνημα της καριέρας του μέχρι την αποστολή που σκότωσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011. Είναι μια συναρπαστική ματιά στο πώς είναι να καθοδηγείς μια χώρα σε δύσκολες εποχές».

The Overstory – Ρίτσαρντ Πάουερς

«Είναι ένα από τα πιο ασυνήθιστα μυθιστορήματα που έχω διαβάσει εδώ και χρόνια. Το Overstory ακολουθεί τις ζωές εννέα ανθρώπων και εξετάζει τη σχέση τους με τα δέντρα. Αν και το βιβλίο αποτελεί μια σχετικά ακραία άποψη για την ανάγκη της προστασίας των δασών, με εντυπωσίασε το πάθος του κάθε χαρακτήρα για τον σκοπό του και ολοκλήρωσα το βιβλίο ανυπομονώντας να μάθω περισσότερα για τα δέντρα».

An

Elegant Defense: The Extraordinary New Science of the Immune System: A Tale in Four Lives – Ματ Ρίχτελ

«Ο Ρίχτελ έγραψε το βιβλίο του πριν από την πανδημία, ωστόσο αυτή η εξερεύνηση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος είναι ένα πολύτιμο ανάγνωσμα που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι χρειάζεται για να σταματήσουμε τον Covid-19. Επικεντρώνεται σε τέσσερις ασθενείς, που ο καθένας τους αναγκάζεται να διαχειριστεί το ανοσοποιητικό σύστημά του με κάποιο τρόπο. Οι ιστορίες τους αποτελούν μια τρομερά ενδιαφέρουσα ματιά στην επιστήμη της ανοσίας».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ