Το 74ο Φεστιβάλ Καννών απόκαλυψε την επίσημη αφίσα του


Η αφίσα του φετινού φεστιβάλ είναι ένας φορός τιμής στον πασίγνωστο σκηνοθέτη, Σπάικ Λι.

Το Φεστιβάλ Καννών αποκάλυψε την επίσημη αφίσα του για την 74η διοργάνωσή του.

Το κεντρικό θέμα της αφίσας είναι ο πρόεδρος του φεστιβάλ και γνωστός σκηνοθέτης Σπάικ Λι.

Κάθε χρόνο οι αφίσες του φεστιβάλ τιμούν μια σημαντική προσωπικότητα από τον χώρο της έβδομης Τέχνης και τις περισσότερες φορές μάλιστα αποκτούν συλλεκτική αξία.

Φέτος αποτίνουν φόρο τιμής στον εμβληματικό σκηνοθέτη «για την κοφτερή ματιά του η οποία παρά τη συνεχή αμφισβήτηση και την επαναστατική διάθεση για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, δεν παραμελεί ποτέ τη ψυχαγωγία».

Θυμίζουμε πως το 2018 o Αφρο-Αμερικανός σκηνοθέτης τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών για το BlacKkKlansman.

Η αφίσα του 74ου Φεστιβάλ Καννών με τον Σπάικ Λι

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε πως το σύνθημα του 74ου Φεστιβάλ Καννών είναι «φέτος από κοντά», μετά την περσινή ακύρωση του εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ταινία έναρξης της φετινής διοργάνωσης είναι το Annette, μιούζικαλ του Λεός Καράξ, σε σενάριο και μουσική των The Sparks και πρωταγωνιστές τους Μαριόν Κοτιγιάρ και Άνταμ Ντράιβερ.

Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ συμμετέχουν πάνω από 20 ταινίες, μεταξύ των οποίων και το Benedetta του Πολ Βερχόφεν με τη συμμετοχή της Δάφνης Πατακιά.

Η φετινή διοργάνωση θα τιμήσει και την Τζόντι Φόστερ η οποία θα λάβει τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας της.

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου 2021, ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ