Covid-19- ΕΜΑ: Τα εγκεκριμένα εμβόλια προστατεύουν από τα στελέχη που κυριαρχούν στην ΕΕ


Αυτή τη στιγμή, τα εγκεκριμένα εμβόλια για την Covid-19 φαίνονται να προστατεύουν από όλα τα στελέχη του κορονοϊού που κυριαρχούν στην ΕΕ, ανακοίνωσε ο ΕΜΑ την Πέμπτη, τονίζοντας πως «παραμένουμε σε επαγρύπνηση».

Όπως υπογραμμίστηκε, υπό αξιολόγηση είναι τέσσερα εμβόλια: Τα Curevac, Novavax, Sinovac (Vero Cell) και Sputnik. Η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται μέχρι ο ΕΜΑ να έχει επαρκή στοιχεία για επίσημη έγκριση, αναφέρθηκε σχετικά.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, αξιολογείται αίτηση για επέκταση της χρήσης του εμβολίου της Moderna σε ανηλίκους 12-17 ετών. Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης αυτής αναμένεται τον Ιούλιο, εκτός και αν χρειαστούν περισσότερες πληροφορίες. Ακόμη, αναλύονται περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που έχουν αναφερθεί μετά από εμβολιασμούς με εμβόλια mRNA: Μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για να διαπιστωθεί αιτιώδης σύνδεσμος, υπογραμμίστηκε σχετικά.

Η επιτροπή ασφαλείας του ΕΜΑ, PRAC, κατέληξε την προηγούμενη εβδομάδα στο συμπέρασμα πως το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής θα έπρεπε να προστεθεί ως νέα παρενέργεια στο Vaxzevria (AstraZeneca), και ότι συστήνεται να μην εμβολιάζονται με αυτό το σκεύασμα όσοι έχουν το σύνδρομο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ