Άγχος Διατροφή: Μπορεί η διατροφή να συμβάλλει στη διαχείριση των συμπτωμάτων του άγχους [vid]


Η αντιμετώπιση του άγχους μπορεί να είναι μια πρόκληση και συχνά απαιτεί την πραγματοποίηση αλλαγών στον τρόπο ζωής. Δεν υπάρχουν αλλαγές στη διατροφή που μπορούν να θεραπεύσουν το άγχος, αλλά η παρακολούθηση του τι τρώτε μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.

Δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα:

  • Επιλέξατε πρωινό που περιλαμβάνει πρωτεΐνη

Η κατανάλωση πρωτεΐνης στο πρωινό μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι/ες περισσότερο και να διατηρήσετε το σάκχαρο στο αίμα σας σταθερό, ώστε να έχετε περισσότερη ενέργεια καθώς ξεκινάτε την ημέρα σας.

  • Καταναλώστε σύνθετους υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες είναι γνωστό ότι αυξάνουν την ποσότητα σεροτονίνης στον εγκέφαλό σας, η οποία έχει μια ηρεμιστική δράση. Φάτε τροφές πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως – για παράδειγμα, πλιγούρι βρώμης, κινόα, ψωμιά ολικής αλέσεως και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αποφύγετε τις τροφές που περιέχουν απλούς υδατάνθρακες, όπως ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά.

  • Πίνετε άφθονο νερό

Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας.

  • Περιορίστε ή αποφύγετε το αλκοόλ

Η άμεση επίδραση του αλκοόλ μπορεί να είναι ηρεμιστική. Αλλά καθώς το σώμα σας επεξεργάζεται το αλκοόλ, μπορεί να σας κάνει νευρικούς/ες. Το αλκοόλ μπορεί επίσης να επηρεάσει τον ύπνο σας.

  • Προσπαθήστε να τρώτε υγιεινά, ισορροπημένα γεύματα

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για τη γενική σωματική και ψυχική υγεία. Τρώτε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά και μην το παρακάνετε με τις ποσότητες. Επιπλέον, η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, σε τακτική βάση μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά.

Οι αλλαγές στη διατροφή σας μπορεί να κάνουν κάποια διαφορά στη γενική διάθεσή σας ή στην αίσθηση ευεξίας, αλλά δεν υποκαθιστούν τη θεραπεία. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η βελτίωση των συνηθειών ύπνου, η αύξηση της κοινωνικής υποστήριξης, η χρήση τεχνικών μείωσης του στρες και η τακτική σωματική δραστηριότητα, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει. Να θυμάστε να είστε με τους εαυτούς σας υπομονετικοί/ες, καθώς μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να δείτε αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν το άγχος που βιώνετε είναι σοβαρό ή επηρεάζει τις καθημερινές σας δραστηριότητες, μην διστάσετε να μιλήσετε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, προκειμένου να βρείτε τη θεραπεία που είναι κατάλληλη για σας.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ