Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα στοιχεία που οδήγησαν στο δολοφόνο – Πώς «έσπασε» και ομολόγησε ο πιλότος


Ατράνταχτα τα στοιχεία των αστυνομικών – Άψογα συντονισμένη και εκτελεσμένη η επιχείρηση – Δεν είχε απαντήσεις στις πιεστικές ερωτήσεις – «Ναι, εγώ το έκανα», είπε

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ο 32χρονος πιλότος και σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν είναι ο άνθρωπος που αφαίρεσε τη ζωή της νεαρής κοπέλας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Ο συντετριμμένος σύζυγος λίγες ώρες μετά το φονικό, ο άνθρωπος που στον επικήδειό του για την αγαπημένη του σύζυγο έλεγε ότι «λυπάται που δεν θα γνωρίσει πόσο υπέροχη μανούλα είχε», είναι τελικά ο άνθρωπος που στέρησε από το μωράκι τη μανούλα του.

Οι όλο ευτυχία φωτογραφίες που ανέβαζε το ζευγάρι στα social media ήταν τελικά το περιτύλιγμα μιας βασανιστικής σχέσης, ενός γάμου που κατέληξε σε τραγωδία.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται όσο περνούν οι ώρες, η σχέση του ζευγαριού ήταν θυελλώδης τους τελευταίους μήνες, με αρκετούς καυγάδες, φωνές και συνεχείς προστριβές. Ο 33χρονος μάλιστα φέρεται να ζήλευε την 20χρονη, ενώ ούτε η παρουσία του παιδιού ηρέμησε τις εκρηκτικές καταστάσεις στο σπίτι.

Η συγκεκριμένη κατάσταση είχε φτάσει την Καρολάιν στα όριά της, η οποία φέρεται να είχε διαμηνύσει στον Αναγνωστόπουλο ότι θα φύγει από το σπίτι. Αυτό αποδεικνύεται και από το κινητό της τηλέφωνο, στο οποίο εντοπίστηκαν αναζητήσεις ξενοδοχείων στην Αθήνα από γνωστή πλατφόρμα.

Τι έγινε το βράδυ της 10ης Μαΐου

Το μοιραίο βράδυ της 10ης προς την 11η Μαϊου η Καρολάιν βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό τους. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο σαλόνι, μαζί με το μωρό, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την τελευταία εικόνα που έχει καταγράψει η κάμερα στις 12.30. Αυτό έχει αποτυπωθεί από την κάμερα ασφαλείας, λίγο πριν αφαιρεθεί η κάρτα μνήμης, πράγμα που έγινε περίπου μία ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών το ζευγάρι τσακωνόταν μέσω μηνυμάτων, με την Καρολάιν να χαρακτηρίζει τον πιλότο «stupid» σε ορισμένα από αυτά.

Εκείνο είναι και το διάστημα που οι αστυνομικοί τοποθετούν τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, με τα στοιχεία να μην επιτρέπουν στον πιλότο να αρνηθεί πλέον πως είναι ο δολοφόνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί «έδεσαν» την υπόθεση αποδεικνύοντας πως δολοφόνος είναι ο 32χρονος σύζυγος της κοπέλας, βασιζόμενοι σε συγκεκριμένα στοιχεία που «ξεκλείδωσαν» την υπόθεση:

Πρώτον: Τα στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο του πιλότου «έδειξαν» πως ο ίδιος, αν και είχε ισχυριστεί πως ήταν δεμένος από τους ληστές, πραγματοποιούσε κανονικότατα κλήσεις.

Δεύτερον: Αν και ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι τις επίμαχες ώρες, πριν υποτίθεται μπουν οι ληστές στο σπίτι, εκείνος κοιμόταν, η εφαρμογή Fitness που είχε καταβάσει ο ίδιος για να μετρά τα βήματα και τις θερμίδες που καίει κατά τη διάρκεια της ημέρας, έδειξε ότι τις κρίσιμες ώρες βρισκόταν εν κινήσει.

Τρίτον: Το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης μητέρας έδειξε την πραγματική ώρα του θανάτου της, που δεν συνέπιπτε με όσα είχε καταθέσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Το κινητό – ρολόι έχει καταγράψει παλμούς στη νεαρή κοπέλα, την ώρα που η περιγραφή του συζύγου, που ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας, θα έπρεπε να δείχνει ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ζωής για την 20χρονη.

Τέταρτον: Ο 32χρονος δεν είχε πειστικές απαντήσεις αναφορικά με το πώς κατάφερε να αποδεσμευτεί από τα σχοινιά με τα οποία τον είχαν δέσει οι ληστές και τελικά να τηλεφωνήσει ο ίδιος στην Αστυνομία.

Πέμπτον: Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τεχνικής ανάλυσης στο καταγραφικό των καμερών, προκύπτει μια απόκλιση. Ο 32χρονος στην κατάθεσή του έχει δώσει συγκεκριμένη ώρα που οι δράστες φεύγουν από το σπίτι και συγκεκριμένη ώρα που αφαιρούν την κάρτα. Όμως, οι ώρες αυτές φαίνεται ότι δεν συμφωνούν με τα εργαστηριακά δεδομένα, καθώς όλα δείχνουν πως η κάρτα έχει αφαιρεθεί 4 ή 5 ώρες πριν μπουν οι φερόμενοι ληστές στο σπίτι.

Έκτον: Φαίνεται από την ανάλυση ότι υπάρχει στις 12 το βράδυ μία ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα στο ζευγάρι, τα οποία δείχνουν ότι ίσως και να υπήρχε κάποιο ζήτημα προστριβής του πιλότου με τη σύζυγό του. Υπάρχουν επίθετα και χαρακτηρισμοί στα αγγλικά, όπως η λέξη “stupid” στα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Κάρολαιν, με την αστυνομία να διευρευνά περαιτέρω γιατί διατυπώθηκαν αυτές οι εκφράσεις.

Έβδομον: Ένα ερώτημα που… βασάνιζε Αρχές και ιατροδικαστές ήταν όσα ισχυρίζεται ο πιλότος για την λιποθυμία του, ότι δηλαδή επί μία τουλάχιστον ώρα ήταν αναίσθητος. Όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν πως εάν το λιποθυμικό επεισόδιο διαρκούσε 45 λεπτά ή και μία ώρα, όπως επικαλέστηκε ο 32χρονος, τότε ήταν βέβαιο πως θα οδηγούσε σε εγκεφαλικές βλάβες ή και θάνατο. Άρα, πώς συνήλθε ο πιλότος μετά τη λιποθυμία του χωρίς να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας; Πώς είναι δυνατόν να είχε πλήρη διαύγεια ενώ ήταν αναίσθητος τόση ώρα;

Ο Αναγνωστόπουλος αρνούνταν μέχρι τελευταία στιγμή την εμπλοκή του στην υπόθεση, ωστόσο, οι ασφυμτικές πιέσεις των αστυνομικών και τα ατράνταχτα στοιχεία τον έκαναν να «σπάσει» και να ομολογήσει πως αυτός είναι ο δολοφόνος της συζύγου του.

Όπως είπε, το τελευταίο διάστημα είχαν προστριβές. «Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν από νωρίς. Κάποια στιγμή πέταξε το παιδί στην κούνια και μου είπε σήκω και φύγε από το σπίτι. Με έσπρωξε και μου έριξε και μπουνιές. Θόλωσα, την έπνιξα και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία», είπε στους αστυνομικούς ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Με ελικόπτερο από την Αλόννησο στην Αθήνα

Όταν το πρωί της Πέμπτης (17/06) έγινε γνωστό πως η Αστυνομία πήγε με ελικόπτερο στην Αλόννησο για να πάρει τον σύζυγο της Καρολάιν προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ήταν βέβαιο πως η υπόθεση ήταν έναν βήμα πριν την εξιχνίαση.

Η Αστυνομία άλλωστε δεν στέλνει συχνά ελικόπτερο για να παραλάβει ένα απλό μάρτυρα. Είχε πληροφορίες ότι ο 32χρονος σχεδίαζε να διαφύγει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Τουρκία. Για το λόγο αυτό έστειλε ελικόπτερο από την Αθήνα που παρέλαβε τον 32χρονο και τον μετέφερε μέσα σε λίγη ώρα στη ΓΑΔΑ.

Οι αστυνομικοί, πήγαν απευθείας στο Κοιμητήριο του νησιού όπου τελούνταν το 40ήμερο μνημόσυνο της Καρολάιν. Πλησίασαν τον πιλότο αλλά φυσικά δεν του είπαν ότι είναι ύποπτος και πως υπάρχουν στοιχεία εναντίον του. Αντιθέτως, του είπαν πως υπάρχει ένα άτομο το οποίο έχει συλληφθεί και πρέπει να πάει άμεσα στην Αθήνα για να το αναγνωρίσει.

Στην ερώτηση της μητέρας της Καρολάιν στον Μπάμπη, «γιατί σε παίρνει η Αστυνομία;», εκείνος απάντησε πως υπάρχουν νέα στοιχεία και πως πρέπει να σπεύσει για να αναγνωρίσει έναν ύποπτο.

Τελικά, περίπου στις 13:00 το μεσημέρι ο πιλότος έφτασε στη ΓΑΔΑ και από εκείνη την ώρα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ