«Θα θέσουμε θέμα εξαγωγών όπλων στη Τουρκία» λέει Γερμανίδα ευρωβουλευτής

«Μπορείτε να περιμένετε από εμάς να βάλουμε το θέμα των εξαγωγών όπλων γενικότερα και ειδικότερα σε προβληματικές χώρες όπως η Τουρκία ή άλλες στον πυρήνα όποιας κυβερνητικής συμφωνίας υπογράψουμε μετά τις εκλογές» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Χάνα Νόιμαν, αναφερόμενη στη γερμανική στάση απέναντι στην Τουρκία.  

Η κ. Νόιμαν, μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη χαρά της για την αποκλιμάκωση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενώ, σχετικά με το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είπε ότι «πιστεύω ότι το κύριο μέρος της συζήτησης θα αφορά την Τελωνειακή Ένωση που η Τουρκία θέλει να εκσυγχρονίσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μεγαλύτερο μέρος των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας είναι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 41% των εξαγωγών της κατευθύνονται στις χώρες της Ένωσης, και οι περισσότερες επενδύσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οπότε η Τουρκία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τελωνειακή ένωση και πραγματικά εύχομαι ότι η ΕΕ θα τη χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης για να προωθήσει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, κι επίσης για ένα καλύτερο περιβάλλον και μια καλύτερη κατάσταση στην Τουρκία».

Η κ. Νόιμαν, ερωτηθείσα εάν πιστεύει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δίκιο όταν λέει πως η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία είναι «χλιαρή», απάντησε «Όχι της Γερμανίας, αλλά της σημερινής Γερμανικής κυβέρνησης. Και ελπίζω πως θα έχουμε μια πολύ πιο σκληρή γλώσσα αλλά και πιο σταθερή δράση απέναντι στην Τουρκία από οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ