Υψηλή αρτηριακή πίεση σεξ: Πώς η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να επηρεάσει το σεξ [vid]

Αν και η σεξουαλική δραστηριότητα είναι απίθανο να αποτελέσει άμεση απειλή για την υγεία σας – όπως για παράδειγμα να γίνει αιτία πρόκλησης καρδιακής προσβολής – η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να επηρεάσει τη συνολική ικανοποίησή σας από το σεξ.

Στην περίπτωση των ανδρών, η σχέση μεταξύ της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των σεξουαλικών προβλημάτων έχει αποδειχθεί. Για τις γυναίκες ωστόσο που αναφέρουν μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση, δεν είναι ακόμη σαφές, αν γι’ αυτήν ευθύνεται η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Υψηλή αρτηριακή πίεση σεξ: Οι συνηθέστερες προκλήσεις για τους άνδρες

  • Με την πάροδο του χρόνου, η υψηλή αρτηριακή πίεση καταστρέφει την επένδυση των αιμοφόρων αγγείων και προκαλεί τη σκλήρυνση και τη στενότητα των αρτηριών (αθηροσκλήρωση), περιορίζοντας τη ροή του αίματος. Αυτό σημαίνει ότι ρέει λιγότερο αίμα στο πέος. Για ορισμένους άνδρες, η μειωμένη ροή του αίματος καθιστά δύσκολη την επίτευξη και τη διατήρηση των στύσεων. Αυτό το πρόβλημα ονομάζεται στυτική δυσλειτουργία και είναι αρκετά κοινό.
  • Ακόμη και ένα μόνο επεισόδιο στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να προκαλέσει άγχος και οι φόβοι ότι θα συμβεί ξανά μπορεί να οδηγήσουν τους άνδρες να αποφεύγουν το σεξ, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τη σχέση με τους/τις σεξουαλικούς/ες τους συντρόφους.
  • Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί επίσης να επηρεάσει την εκσπερμάτωση και να μειώσει τη σεξουαλική επιθυμία.
  • Ορισμένα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση μπορεί να έχουν παρόμοια αποτελέσματα.

 

.

Υψηλή αρτηριακή πίεση σεξ: Οι συνηθέστερες προκλήσεις για τις γυναίκες

Δεν είναι ακόμη σαφής η επίδραση της υψηλής αρτηριακής πίεσης στις σεξουαλικές προκλήσεις που αναφέρουν οι γυναίκες. Σύμφωνα ωστόσο με τις εκτιμήσεις:

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στον κόλπο, καθώς και τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου, μιας χημικής ουσίας που βοηθά τους λείους μύες να χαλαρώσουν. Σε ορισμένες γυναίκες, αυτό μπορεί να προκαλέσει:

  • Μειωμένη σεξουαλική ορμή ή διέγερση
  • Δυσκολία επίτευξης οργασμού
  • Κολπική ξηρότητα

 

Η χρήση λιπαντικών και η εκμάθηση τρόπων βελτίωσης της διέγερσης μπορούν να βοηθήσουν.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ