H Pyletech Shipyards για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Την εκ νέου συμμετοχή της στον διαγωνισμό της ειδικής διαχείρισης για τα περιουσιακά στοιχεία της Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (ΑΕ) ανακοίνωσε και επίσημα η Pyletech Shipyards, μέλος του ομίλου NorthStar. 

Σημειώνεται ότι η Pyletech Shipyards είχε υποβάλλει τη μοναδική ουσιαστική προσφορά ύψους 15,1 εκατ. ευρώ στον προηγούμενο διαγωνισμό. Η προσφορά αυτή δεν έγινε δεκτή, καθώς κρίθηκε μη ικανοποιητική.

Όπως αναφέρει η εταιρεία η προσφορά ήταν ουσιαστικά της τάξης των 25 εκατ. ευρώ καθώς δεν έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα για την τακτοποίηση αυθαιρέτων στην περιοχή που υπολογίζονται στα 9 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη 1 εκατ. ευρώ χρειάζονται για την άδεια πυρόσβεσης. Τα παραπάνω ποσά θα βαρύνουν τον μελλοντικό αγοραστή, καθώς παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτα.

H εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι ο μόνος σοβαρός ενδιαφερόμενος για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Παρά την επίμονη διασπορά φημών από συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων για δεκάδες δήθεν ενδιαφερομένους, κανείς δεν έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα, εκτός από την Pyletech Shipyards, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Καλεί δε τον ειδικό διαχειριστή να μην επαναλάβει τον διασυρμό” της προηγούμενης φοράς όπου ” παράτεινε την προθεσμία του διαγωνισμού για να “προλάβουν” οι υποτιθέμενοι επενδυτές και δεν εμφανίστηκε κανείς.

H Pyletech σημειώνει ότι εξετάζει και τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό που τρέχει παράλληλα η ΕΤΑΔ για το ακίνητο εντός των Ναυπηγείων που έχει στην κατοχή της.

Στηλιτεύει ωστόσο το γεγονός ότι, οι διαχειριστές, ορίζουν ξανά τιμή εκκίνησης, μην έχοντας διδαχτεί τίποτε από την άδοξη κατάληξη του πρώτου διαγωνισμού, όπου δεν συμμετείχε κανένας”, καθώς “αρνούνται τη θεμελιώδη αλήθεια ότι την αξία οποιουδήποτε προς πώληση αγαθού, την καθορίζει η τιμή που προσφέρουν οι αγοραστές και όχι οι επιθυμίες των πωλητών.

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός για το ακίνητο των περίπου 350 στρεμμάτων είχε διεξαχθεί με τιμή εκκίνησης τα 55 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα η τιμή εκκίνησης είναι τα 33 εκατ. ευρώ.

Η Pyletech, τέλος, δεσμεύεται για την υλοποίηση επένδυσης που θα ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Θα έχει σημαντική πολλαπλασιαστική αξία στην απασχόληση, στα δημόσια έσοδα, στο ΑΕΠ και στην εθνική και τοπική οικονομία.

Η εταιρεία σημειώνει ακόμη ότι το συγκεκριμένο ναυπηγείο έχει κοστίσει συνολικά στον ελληνικό λαό πάνω από 900 εκατ. ευρώ και πως είναι σαφές ότι όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουν οι επενδύσεις, τόσο περισσότερες νέες δουλειές θα δημιουργούνται και τόσο πιο γρήγορα θα υπάρξουν αποτελέσματα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ