Γλυκά Νερά: Τι προβλέπεται για την επιμελεια του μωρού της Καρολάιν μετά την ομολογία του πιλότου


Για την επιμέλεια του μωρού έχει ήδη κινητοποιηθεί η Εισαγγελία Ανηλίκων – Οι δύο επιλογές και το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα

Την κινητοποίηση της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών προκάλεσαν οι πληροφορίες για τα ερωτήματα που έθεσε ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος στους αστυνομικούς σχετικά με το πώς μπορεί να πάρει την επιμέλεια του 11μηνών μωρού που απέκτησε με την 20χρονη Καρολάιν την οποία δολοφόνησε στα Γλυκά Νερά.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων μπορεί – στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της που προκύπτει από το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα – να αναθέσει την επιμέλεια του βρέφους είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά.

Πριν από αυτό θα πρέπει να έχει προηγουμένως διατάξει τη διενέργεια έρευνας ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και στις δύο περιπτώσεις.

Στη συνέχεια θα υποβάλουν αιτιολογημένο πόρισμα για το ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό, το οποίο για την ώρα διαμένει στην πατρική κατοικία του 32χρονου.

Το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα προβλέπει ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ