Γλυκά Νερά: Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον πιλότο – Τι ποινή μπορεί να εκτίσει


Γλυκά Νερά: Για το τι μέλλει γενέσθαι με το τραγικό πρόσωπο του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, που είναι το παιδί αλλά και για την ποινή που είναι πιθανόν να εκτίσει ο γυναικοκτόνος μίλησε στην ΕΡΤ ο ποινικολόγος Γιάννης Βλάχος.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Βλάχος:

Ποια είναι η νομική αντιμετώπιση του παιδιού;

Το πιο τραγικό σκέλος της όλης υπόθεσης είναι αυτό το παιδί το οποίο ορφάνεψε διπλά. Και έχει και αυτό το βάρος ότι θα ξέρει ότι ο πατέρας του σκότωσε τη μητέρα του. Από τη στιγμή που είναι βέβαιο, μετά την ομολογία του, ότι ο πατέρας θα καταδικαστεί ως δράστης, το παιδί θα δοθεί σε κηδεμονία. Φαντάζομαι ότι οι γονείς της κοπέλας θα αναλάβουν το βάρος του να το μεγαλώσουν, έχοντας να του εξηγήσουν το γιατί μεγαλώνει χωρίς γονείς.

Τι ποινή μπορεί να εκτίσει ο συζυγοκτόνος

Δεν υπάρχει καμια περίπτωση να είναι ξανά ελεύθερος σε 5-6 χρόνια, όπως λέγεται. Το ελάχιστο με όλες τις ευεργετικές προϋποθέσεις υπολογισμού έκτισης ποινών που προβλέπει ο νόμος για την ισόβια κάθειρξη, η οποία προβλέπεται ως ποινή για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, είναι τουλάχιστον 16 χρόνια πραγματικής έκτισης της ποινής.

Εδώ διαψεύδονται όμως και όλες αυτές οι υστερικές φωνές, οι οποίες επί εβδομάδες έβγαιναν και αλυχτούσαν κατά των αλλοδαπών που είναι δήθεν υπεύθυνοι για την εγκληματικότητα και είχαν στρέψει εκεί τις έρευνες και που στην ουσία εξυπηρετούσαν τον ίδιο τον δράστη στο σχέδιο που έκανε να παραπλανήσει τις αρχές.

Και διαψεύδονται επίσης και αυτοί που θεωρούν ότι με την αύξηση των ποινών μπορούμε να καταπολεμήσουμε το έγκλημα. Δεν είναι έτσι. Ο δράστης όταν εγκληματεί υπολογίζει ότι δεν θα συλληφθεί, όπως και ο συγκεκριμένος και δεν υπολογίζει αν συλληφθεί τι ποινή θα εκτίσει.

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ