Φουσκάλες : Τρόποι να τις αντιμετωπίσετε

Μπορούν να σπάσουν, να ξεσπάσουν και να φουσκώσουν, να διαρκέσουν περίπου 7 έως 10 ημέρες . Αυτές οι 7 έως 10 ημέρες μπορεί να είναι βάναυσες, αλλά μπορεί να βρείτε άνεση στις θεραπείες στο σπίτι και τις φυσικές θεραπείες. Περίπου το 90 τοις εκατό των ενηλίκων σε όλο τον κόσμο εξετάζουν θετικά τον ιό που προκαλεί κρύες πληγές .

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους πιθανότατα δεν θα παρουσιάσουν ποτέ συμπτώματα, αλλά μερικοί μπορεί να αντιμετωπίσουν επαναλαμβανόμενες εξάρσεις.

Δοκιμάστε αυτές τις θεραπείες στο σπίτι, αλλά να γνωρίζετε ότι μπορεί να μην βοηθήσουν όλους. Τα συνταγογραφούμενα αντιιικά φάρμακα έχουν αποδειχθεί πολύ πιο αποτελεσματικά τόσο για τη θεραπεία όσο και για την πρόληψη κρουσμάτων.

Βάλσαμο λεμονιού
  • Οι αντιιικές ιδιότητες του βάλσαμου λεμονιού, επίσης γνωστές ως Melissa officinalis , μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ερυθρότητας και του πρηξίματος που σχετίζεται με μια κυψέλη ή την προστασία από μελλοντικές λοιμώξεις – τουλάχιστον σύμφωνα με κάποια παλαιότερη έρευνα .
  • Χρησιμοποιήστε ένα βάλσαμο για τα χείλη με τουλάχιστον 1 τοις εκατό βάλσαμο λεμονιού. Ή, εναλλακτικά, μια συμπίεση από έγχυση βάλσαμου λεμονιού (τσάι) μπορεί να προσφέρει παρόμοια οφέλη.
  • Τα προϊόντα που περιέχουν εικοσιδυανόλη ή βενζυλική αλκοόλη μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της διάρκειας του κρύου πόνου. Η λυσίνη διατίθεται ως προφορικό συμπλήρωμα και κρέμα που, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, μπορεί να είναι χρήσιμο στη μείωση της διάρκειας των εστιών.

Πάγος
  • Ο πάγος μπορεί να μην μειώσει τη διάρκεια της ξεμπλοκάρισμα, αλλά μπορεί να μειώσει την ταλαιπωρία και τη φλεγμονή των κρύων πληγών. Εφαρμόστε ένα κρύο πακέτο απευθείας στις πληγές για προσωρινή ανακούφιση.
 Αλόη βέρα
  • Το τζελ αλόης βέρα είναι ευρέως διαθέσιμο και μπορεί να καλλιεργηθεί ως φυτό εσωτερικού χώρου. Ενώ η έρευνα που συνδέει το φυτό με κρύες πληγές είναι περιορισμένη, μία μελέτη  έδειξε ότι τα αντιφλεγμονώδη και αντιιικά του αποτελέσματα θα μπορούσαν να έχουν ανασταλτικά αποτελέσματα.

Ακολουθεί βίντεο για τις φουσκάλες

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ