Άγχος Βότανα: Μια κούπα από βότανα για την ανακούφιση του άγχους

Ενώ η αντοπόκριση στο άγχος διαφέρει σημαντικά από άτομο σε άτομο, το άγχος μπορεί να έχει σημαντικά αρνητικό αντίκτυπο τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία. Συνήθως, οι θεραπείες για το άγχος μπορεί να περιλαμβάνουν ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο, φάρμακα και άλλα. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μερικά απλά και εύκολα βήματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι και μόνες σας για να βοηθήσετε την κατάσταση.

Ένα χαλαρωτικό φλιτζάνι από τσάι ή βότανα είναι ένα εξ αυτών. Να θυμάστε πως πέραν των ευεργετικών και αγχολυτικών συστατικών που περιέχουν ορισμένα βότανα και αφεψήματα, εξίσου χαλαρωτική είναι και η διαδικασία παρασκευής τους. Μάλιστα σε ορισμένους πολιτισμούς, βλέπετε Ιαπωνία, η προετοιμασία του τσαγιού είναι μια τελετουργική διαδικασία μύησης στην θεραπευτική του δράση.

Σε κάθε περίπτωση, εάν το άγχος που βιώνετε επηρεάζει την καθημερινή σας λειτουργία και δημιουργεί προκλήσεις, είναι καλό να επισκεφτείτε έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να ζητήσετε τη συμβολή του στην αντιμετώπισή του άγχους.

Τσάι από βότανα για την ανακούφιση του άγχους

  • Τριαντάφυλλο

Τα ροδοπέταλα χρησιμοποιούνται από αιώνες ως πρόσθετα τροφίμων για το ευχάριστο άρωμα τους, αλλά πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι έχουν επίσης ευεργετική επίδραση στην ψυχική υγεία. Το τριαντάφυλλο λέγεται ότι βοηθά στη μείωση του στρες και την προώθηση της ηρεμίας και της χαλάρωσης. Ενώ τα τριαντάφυλλα που καλλιεργούνται ειδικά για κατανάλωση έχουν συχνά μια πιο συμπυκνωμένη γεύση και αποδεδειγμένα οφέλη, ακόμη και τα κοινά τριαντάφυλλα κήπου μπορεί να έχουν παρόμοια αποτελέσματα όταν αποξηραίνονται και εγχύονται σε νερό.

  • Λεβάντα

Η λεβάντα έχει αποδειχθεί ότι έχει θετική επίδραση στις διαταραχές του άγχους προωθώντας την ποιότητα του ύπνου και τη χαλάρωση. Δεδομένου ότι όσοι βιώνουν άγχος συχνά αναφέρουν διαταραχές ύπνου, η λεβάντα βοηθάει άμεσα στην ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με αυτές. Επιπλέον, η λεβάντα βοηθά στην προώθηση της γενικής σωματικής και ψυχικής ευεξίας και έχει μια ευχάριστη, καταπραϋντική γεύση λουλουδιών.

  • Χαμομήλι

Το χαμομήλι χρησιμοποιείται στην ιατρική των βοτάνων εδώ και αιώνες για να θεραπεύσει μια πληθώρα παθήσεων, από τον πονόλαιμο έως θέματα ψυχικής υγείας. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το χαμομήλι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου, στην προώθηση του ύπνου και στη μείωση των σωματικών και διανοητικών συμπτωμάτων της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής. Ένα χαλαρωτικό φλιτζάνι χαμομηλιού πριν από το κρεβάτι ή μια κούπα μετά το πρωινό σας ξύπνημα είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ανακούφιση από το άγχος.

  • Μέντα

Η μέντα είναι ένα άλλο βότανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της σωματικής χαλάρωσης και ευεξίας. Η μέντα μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της πεπτικής υγείας, να καταπραΰνει τον πόνο και να ανακουφίσει από το στρες. Εάν μάλιστα προτιμάτε ένα παγωμένο ποτήρι τσάι, η μέντα είναι πενατανόστιμη επιλογή για κρύο αφέψημα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ