Καφές: Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε από την κούπα της δουλειάς


Οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε την ημέρα μας με μια κούπα καφέ. Και πολλές φορές στο γραφείο πίνουμε κι έναν δεύτερο γιατί ο ένς δεν μας φτάνει. Μήπως όμως τον καφέ που φτιάχνουμε στη δουλειά πρέπει να τον προσέχουμε;

Ερευνητές από Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στις Ηνωμένες Πολιτείες λένε τώρα πως ο καφές στην κούπα που έχουμε στο γραφείο είναι ανθυγιεινός!

Συγκεκριμένα, έρευνα έδειξε ότι το 90% των φλιτζανιών και των κουπών του γραφείου είναι καλυμμένο με μικρόβια ενώ το 20% κουβαλάνε… κόπρανα.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας Charles Gerba στο Men’s Health: «Αποικίες μικροβίων ζουν στην αγαπημένη σου κούπα».

Εξήγησε, στη συνέχεια, ότι το πλύσιμο με το σφουγγάρι μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Καθώς τα καθαριστικά που είναι κοινά για όλους και εκτεθειμένα, μπορεί να είναι καλυμμένα με βακτήρια, έτσι μεταφέρονται στην κούπα σου και μένουν εκεί.
Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πρέπει η κούπα να μένει έξω ή άπλυτη για πολύ ώρα.

Ακόμη, συμβουλεύει να μην πίνεις άλλο από την ίδια κούπα μετά από μία ώρα και να την παίρνεις στο σπίτι σου το βράδυ ώστε να την πλύνεις με ζεστό νερό διεξοδικά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ