Γιατροί ΗΠΑ: Προειδοποιούν για την πρόκληση του TikTok που περιλαμβάνει ψεύτικα piercing


Γιατροί ΗΠΑ: Η πρόκληση περιλαμβάνει την τοποθέτηση δύο μαγνητών και στις δύο πλευρές της γλώσσας, δίνοντας την ψευδαίσθηση της διάτρησης της γλώσσας. Οι γιατροί προειδοποιούν για μια επικίνδυνη πρόκληση TikTok που περιλαμβάνει ψεύτικα τρυπήματα γλώσσας με μαγνητικές μπάλες, που λέγεται ότι ενέχουν θανατηφόρο κίνδυνο σε περίπτωση κατάποσης μαγνητών. “Προειδοποίηση: Οικογένειες, να γνωρίζετε μια πρόκληση TikTok όπου τα παιδιά προσποιούνται ότι έχουν τρυπήματα στη γλώσσα τοποθετώντας μαγνητικές μπάλες στη γλώσσα τους.” Το Cincinnati Childrens έγραψε σε ένα tweet.” Αυτό είναι δυνητικά θανατηφόρο εάν τα καταπιεί κατά λάθος.

“Επισκεφτείτε τους κινδύνους των μαγνητών υψηλής ισχύος και μιλήστε με τα παιδιά σας για τους κινδύνους.” “Δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος να έχετε μαγνήτες υψηλής ισχύος σε ένα σπίτι με παιδιά”, έγραψε ο Δρ. Μπράιαν Ρούντολφ.

Ο χρήστης του TikTok, Δρ. Karan Raj, προειδοποίησε ότι οι καταπιεσμένοι μαγνήτες μπορούν να συσσωρευτούν και να διακινδυνεύσουν να συμπιέσουν τα έντερα και να απειλήσουν τη ροή του αίματος. Προειδοποίησε επίσης ότι το ζήτημα μπορεί να είναι θανατηφόρο χωρίς χειρουργική επέμβαση εντέρου, προσθέτοντας ότι δύο παιδιά μεταφέρθηκαν σε χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης για την πρόκληση.

«Αυτό δεν είναι διασκεδαστικό», είπε ένας άλλος χρήστης, η Dr. Maha Hashim, οδοντίατρος στο Λονδίνο, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στην κοινωνική πλατφόρμα.

“Είναι πολύ, πολύ επικίνδυνο, μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή και μπορεί να καταλήξετε να κάνετε χειρουργική επέμβαση και ίσως να μην επιβιώσετε ακόμη και από τη χειρουργική επέμβαση, γι ‘αυτό προτρέπω όλους αυτούς τους νέους να αποφύγουν να τοποθετήσουν μαγνήτες στο στόμα με κίνδυνο κατάποσης.”

Ένας άλλος χρήστης, @helpigotmagnetstuckonlip, συγκέντρωσε πάνω από 20.000 προβολές σε ένα βίντεο TikTok που δείχνει δύο μαγνητικές μπάλες που φέρεται να έχουν κολλήσει στην κορυφή του χείλους.

Ορισμένοι χρήστες απάντησαν, προτρέποντας να καλέσουν το 911, ενώ άλλοι αμφισβήτησαν ότι οι μαγνήτες ήταν εκεί.

Άλλοι ήταν λιγότερο ενσυναισθητικοί. «Ακούγεται σαν πρόβλημα», έγραψαν αρκετοί.

Συνολικά, σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ, πολλά περιστατικά κατάποσης μαγνητών έχουν οδηγήσει σε χειρουργικές επεμβάσεις και η υπηρεσία συμβουλεύει την αναζήτηση άμεσης ιατρικής φροντίδας και παρακολούθησης συμπτωμάτων, όπως πόνο στο στομάχι, ναυτία, έμετο και διάρροια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ