Τεστ κορωνοϊός ασφάλεια: Απαραίτητη πρόληψη – κυκλοφορούν πλαστά covid test

Τεστ κορωνοϊός ασφάλεια: Πολλές κυβερνήσεις έχουν θέσει περιορισμούς στα ταξίδια, απαιτώντας από άτομα που επιθυμούν να εισέλθουν σε άλλη χώρα για να αποδείξουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Αυτό είχε οδηγήσει σε παράνομη αγορά πλαστών κιτ δοκιμής COVID-19. Φαίνεται ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι τόσο απελπισμένοι να ταξιδέψουν που στρέφονται σε μια αγορά όπου μπορούν να αγοραστούν ψεύτικες δοκιμές COVID-19. Αυτό ανταποκρίνεται στους κανόνες που έχουν θεσπιστεί από πολλές εθνικές κυβερνήσεις (όπως επιβάτες που πρόκειται να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις 4 π.μ. στις 15 Ιανουαρίου 2021). Αυτό είναι ένα άλλο βήμα προς την κατεύθυνση της πανδημίας του κορωνοϊού που αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του κόσμου.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Αντιπρόεδρος της Ασφάλειας στο Unisys , Chris Kloes. Ο ειδικός στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παρακολουθεί την εξέλιξη αυτή και προβληματίζεται.  Ο Kloes εξηγεί ότι: «Όπως δείχνουν αυτά τα πρόσφατα παραδείγματα, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο και άλλοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για ψευδεπίγραφα αποτελέσματα δοκιμών ως τρόπο επανάληψης πραγμάτων όπως το ταξίδι, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θέτει σε κίνδυνο άλλους. Για αυτόν τον λόγο, οι οργανισμοί πρέπει να ενσωματώσουν μέτρα ασφαλείας στα πρωτόκολλα δοκιμών τους. ” Για παράδειγμα, ο Kloes αναφέρει: “Η βιομετρική πιστοποίηση και η επαλήθευση ταυτότητας μπορούν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην εξασφάλιση ότι το άτομο που σχετίζεται με κάθε δοκιμή είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι, χωρίς δυνατότητα πλαστοπροσωπίας.”

Ως εφαρμόσιμη λύση, ο Kloes προτείνει: «Με το σωστό σύστημα, η επαλήθευση ταυτότητας, σε συνδυασμό με ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής, μπορεί να ενσωματωθεί σε διαφορετικά συστήματα διαχείρισης και να επιτρέψει καλύτερα την κατάλληλη, εξουσιοδοτημένη πρόσβαση για να μειώσει τον κίνδυνο πλαστοπροσωπίας. Παρά την αυξημένη διαθεσιμότητα, υπάρχει ακόμη σημαντική ανάγκη βελτίωσης της ταχύτητας και του όγκου των διαθέσιμων δοκιμών COVID-19. ” Σε σχετικές ειδήσεις, οι απατεώνες έχουν στείλει ψευδή μηνύματα κειμένου σχετικά με ένα εμβόλιο κορωνοϊού σε μια προσπάθεια να κλέψουν τραπεζικά στοιχεία ( όπως αναφέρεται από το BBC ).

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here