Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech προκαλεί ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση από της Sinovac

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ και στο πλαίσιό της εξετάστηκε η ανοσολογική απόκριση 1.000 ανθρώπων που είχαν λάβει είτε το ένα είτε το άλλο εμβόλιο.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Pfizer/BioNTech κατά της covid-19 εμφανίζουν «σημαντικά υψηλότερα» επίπεδα αντισωμάτων σε σχέση με αυτούς στους οποίους έχει χορηγηθεί αυτό της Sinovac Biotech, ανέφερε η εφημερίδα South China Morning Post σήμερα επικαλούμενη έρευνα που διεξήχθη στο Χονγκ Κονγκ.

Οι εμβολιασθέντες με το κινεζικό Sinovac ενδέχεται να χρειαστούν και τρίτη επαναληπτική δόση, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται τον ερευνητή καθηγητή Μπέντζαμιν Κόουλινγκ επιδημιολόγο του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ και στο πλαίσιό της εξετάστηκε η ανοσολογική απόκριση 1.000 ανθρώπων που είχαν λάβει είτε το ένα είτε το άλλο εμβόλιο.

Χθες Παρασκευή οι αρχές της Ινδονησίας ανακοίνωσαν ότι περισσότερα από 350 μέλη του υγειονομικού προσωπικού της χώρας μολύνθηκαν από covid-19, παρά το γεγονός ότι τους είχε χορηγηθεί το εμβόλιο Sinovac, με δεκάδες από αυτούς να χρειάζεται να νοσηλευθούν, ένα γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου έναντι στων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Νωρίτερα τον Ιούνιο η Ουρουγουάη έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από την πραγματική ζωή για την επίδραση του Sinovac στον πληθυσμό της χώρας. Σύμφωνα με αυτά, το εν λόγω εμβόλιο είναι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας και θανάτου από την covid-19.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας της Ουρουγουάης εξέτασε επίσης την αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech μεταξύ 162.047 υγειονομικών και ατόμων άνω των 80 ετών. Σύμφωνα με τα συμπεράσματά της, αυτό το σκεύασμα είναι σε ποσοστό 94% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας και θανάτου, ενώ μείωσε το ποσοστό των μολύνσεων κατά 78%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ