Λιπαρό δέρμα : Θεραπείες να το αντιμετωπίσετε

Το λιπαρό δέρμα και η ακμή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Ωστόσο, οι θεραπείες στο σπίτι μειώνουν συχνά τα συμπτώματα χωρίς τη χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων ή δαπανηρών θεραπειών δέρματος. Εδώ είναι 10 θεραπείες για λιπαρό δέρμα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι. Παρακάτω σας δείχνουν τρόπους για να τα αντιμετωπίσετε.

Αμύγδαλα

Τα αλεσμένα αμύγδαλα δεν λειτουργούν μόνο για την απολέπιση του δέρματός σας, αλλά βοηθούν επίσης να απορροφήσουν τα υπερβολικά λάδια και τις ακαθαρσίες. Για να χρησιμοποιήσετε ένα τρίψιμο προσώπου αμυγδάλου:

  1. Αλέστε τα ωμά αμύγδαλα για να φτιάξετε 3 κουταλάκια του γλυκού.
  2. Προσθέστε 2 κουταλιές ωμό μέλι.
  3. Απλώστε απαλά στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις.
  4. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου αμυγδάλου αλέθοντας τα αμύγδαλα σε μια πάστα πριν προσθέσετε το μέλι. Αφήστε τη μάσκα για 10-15 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε. Μην το χρησιμοποιείτε εάν έχετε αλλεργία στα καρύδια.

Αλόη βέρα
  • Η αλόη βέρα είναι γνωστή για καταπραϋντικά εγκαύματα και άλλες δερματικές παθήσεις. Σύμφωνα με την κλινική Mayo , υπάρχουν καλές επιστημονικές ενδείξεις ότι βοηθά στη θεραπεία του νιφάδες δέρματος που προκαλείται από λιπαρά μπαλώματα. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την αλόη βέρα για τη θεραπεία του λιπαρού δέρματος.
  • Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπό σας πριν τον ύπνο και να το αφήσετε μέχρι το πρωί. Η αλόη βέρα είναι γνωστό ότι προκαλεί αλλεργική αντίδραση σε ευαίσθητο δέρμα. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει αλόη βέρα στο παρελθόν, δοκιμάστε μια μικρή ποσότητα στο αντιβράχιο σας. Εάν δεν εμφανιστεί αντίδραση εντός 24 έως 48 ωρών, θα πρέπει να είναι ασφαλές στη χρήση.

Ντομάτες

Οι ντομάτες περιέχουν σαλικυλικό οξύ, μια κοινή θεραπεία για την ακμή. Τα οξέα στις ντομάτες μπορούν να βοηθήσουν στην απορρόφηση των περιττών ελαίων του δέρματος και των πόρων. Για να φτιάξετε μια απολεπιστική μάσκα ντομάτας:

  1. Συνδυάστε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη με τον πολτό 1 ντομάτας.
  2. Απλώστε στο δέρμα σε κυκλική κίνηση.
  3. Αφήστε τη μάσκα για 5 λεπτά.
  4. Ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό και στεγνώστε.

Ακολουθεί βίντεο για το λιπαρό δέρμα

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ