Κάρμα : Αυτοί είναι οι νόμοι του

Kάρμα είναι η ινδουιστική άποψη της αιτιότητας στην οποία οι καλές σκέψεις, πράξεις και λέξεις, μπορεί να οδηγήσουν σε ευεργετικά αποτελέσματα, ενώ οι κακές σκέψεις, πράξεις και λέξεις, μπορεί οδηγεί σε επιβλαβείς επιπτώσεις. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί θέλουν να βλέπουν το κάρμα ως κάτι περισσότερο από «καλό» ή «κακό».

 Tο κάρμα είναι απλώς αυτές οι καταστάσεις ή αλληλεπιδράσεις που μας βοηθούν να πλοηγηθούμε στο δρόμο μας προς τον υψηλότερο σκοπό μας.

Οι νόμοι του κάρματος

 ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος
  • Όταν οι περισσότεροι μιλούν για το κάρμα, πιθανότατα αναφέρονται στον μεγάλο νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος.
  • Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, όποιες σκέψεις και ενέργεια βγαίνετε, θα επιστρέψετε  καλό ή κακό. Για να πάρετε αυτό που θέλετε, πρέπει να ενσωματώσετε και να είστε άξιος αυτών των πραγμάτων. Είναι η ιδέα αυτού που αποκομίζετε, σπέρνετε.
  • Αν θέλετε αγάπη στη ζωή σας, αγαπήστε τον εαυτό σας.
Ο νόμος της δημιουργίας
  • Ο νόμος της δημιουργίας υπογραμμίζει τη σημασία ότι η ζωή δεν συμβαίνει μόνο σε εμάς. Για να συμβούν τα πράγματα στη ζωή σας, πρέπει να αναλάβετε δράση, αντί να περιμένετε κάτι να φτάσει μαγικά στο δρόμο σας.
  • Είσαι ο συν-δημιουργός του να κάνεις ό, τι θέλεις, με βάση τις προθέσεις σου.

 Ο νόμος της ταπεινότητας
  • Ο νόμος της ταπεινότητας βασίζεται στην αρχή ότι πρέπει να είστε αρκετά ταπεινοί για να αποδεχτείτε ότι η τρέχουσα πραγματικότητά σας είναι το αποτέλεσμα των προηγούμενων ενεργειών σας.
  • Για παράδειγμα, εάν κατηγορείτε τους συναδέλφους σας για τις κακές επιδόσεις σας στη δουλειά, ο Χάρισον λέει ότι πρέπει να αποδεχτείτε ότι δημιουργήσατε αυτήν την πραγματικότητα χωρίς να εκτελείτε όσο καλύτερα θα μπορούσατε να έχετε.
  • Η ανάπτυξη ξεκινά μέσα μας. Για να διαμορφώσετε θετικά τον κόσμο, πρέπει να ξεκινήσετε με τον εαυτό σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η πραγματική αλλαγή ή η προσωπική ανάπτυξη ξεκινά με αυτό που έχετε τον έλεγχο, το οποίο είναι εσείς, όχι άλλοι.

Ακολουθεί βίντεο για το κάρμα

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ