Το κλειδί της πόλης των Τιράνων στο δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη

Το κλειδί της πόλης των Τιράνων έλαβε σήμερα από το δήμαρχο της αλβανικής πρωτεύουσας Εριόν Βελιάι, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην αλβανική πρωτεύουσα.

«Το κλειδί μια πόλης δεν είναι απλώς ένα εργαλείο για να ανοίξεις μια πόρτα, είπε ο δήμαρχος Βελιάι, αλλά ένδειξη εμπιστοσύνης, ως σύμβολο ανοιχτής καρδιάς, ανοιχτής αγκαλιάς, ανοιχτού μυαλού». Επικαλέστηκε γι΄αυτό μια προσωπική του εμπειρία όταν το 1991, μόλις 10 ετών βρέθηκε παράνομα στην Ελλάδα και μια οικογένεια Ιωαννιτών τον φιλοξένησε και στη συνέχεια του εμπιστεύτηκε το κλειδί του σπιτιού της για να νιώθει οικείος στην οικογένεια αυτή.

Αναφερόμενος στα χθεσινά εγκαίνια του Ελληνικού Πάρκου στα Τίρανα, ο Βελιάι είπε ότι αποτελεί δείγμα ενός νέου κεφαλαίου, νέας πνοής στις διμερείς σχέσεις.

«Η προσωπική σου ιστορία είναι η ιστορία των δύο λαών μας», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης στον κ. Βελιάι και κάλεσε το δήμαρχο Τιράνων να προχωρήσουν οι δύο πρωτεύουσες από κοινού μπροστά με πράξεις για όλα τα θέματα για τα οποία συζήτησαν μεταξύ τους και αφορούν τον τουρισμό, τον πολιτισμό κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ