Αλμυροπόταμος: Το γραφικό «ψαροχώρι» της Εύβοιας με τα πιο… ήρεμα νερά!


Αλμυροπόταμος… γνωρίστε το αυθεντικό γραφικό ψαροχώρι το όποιο είναι γνωστό στην περιοχή για τις όμορφες παραλίες και το φρέσκο και νόστιμο ψάρι.

Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος, με μοναδική φυσική ομορφιά και ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό.

Ο Αλμυροπόταμος είναι το βορειότερο χωριό του Δήμου Καρύστου, κοντά στα σύνορα με το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου. Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα από πάσης απόψεως περιοχή, το γραφικό ψαροχώρι με περισσότερους από 500 κατοίκους, είναι χτισμένο σε μια βραχώδη πλαγιά μπροστά στην κοιλάδα που διαρρέεται από το χείμαρρο Διπόταμο.

Διαθέτει το πιο όμορφο και γραφικό λιμάνι στην Νότια Έυβοια. Η παραλία έχει αρκετές καφετέριες με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ψαροταβέρνες αλλά και πλαζ με χοντρή άμμο. Εάν προτιμάτε ήρεμα νερά, τότε η παραλία του Αλμυροποτάμου η οποία βρίσκεται στον Ευβοϊκό κόλπο είναι η καλύτερη επιλογή!

Το παραδοσιακό ψαροχώρι που σου κλέβει την καρδιά. Και ενώ έχει αναπτυχθεί πολύ τουριστικά έχει καταφέρει να διατηρήσει το παραδοσιακό του στυλ. Και αυτό είναι που κερδίζει τους επισκέπτες και επιστρέφουν ξανά εκεί με την πρώτη ευκαιρία.

Ο Αλμυροπόταμος οφείλει το όνομά του στο μικρό ποταμάκι, που βρίσκεται στα Β.Α. του μυχού του ομώνυμου κόλπου. Το νερό του αναβλύζει κοντά στη θάλασσα από πηγή χαμηλότερης της θαλάσσιας στάθμης. Τα νερά των πηγών αυτών είναι υφάλμυρα λόγω των καρστικών φαινομένων, που παρατηρούνται στην περιοχή του στενού της Εύβοιας. Στο σημείο αυτό του νησιού τα νερά του Αιγαίου επικοινωνούν κατά κάποιο τρόπο με τα νερά του Ευβοϊκού μέσω υπογείων στοών, που υπάρχουν τόσο στη γη όσο και στη θάλασσα.

Οι πηγές που παρατηρούνται στη βραχώδη παραθαλάσσια ακτή της Εύβοιας, είναι αναβολές υπογείων ποταμών, που σχηματίζονται από τη διάβρωση των ασβεστολιθικών πετρωμάτων. Επειδή τα νερά τους δεν μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα, εξαιτίας της στεγανότητας των παρά κάτω πετρωμάτων, ανεβαίνουν στις ακτές, αναβλύζουν και το νερό τους είναι υφάλμυρο (γλυφό). Στη περίπτωση της περιοχής του Αλμυροπόταμου τα νερά των υπογείων στοών είναι θαλασσινά τα οποία στην πορεία τους προς τα πάνω αναμιγνύονται με γλυκά νερά πριν βγουν στην επιφάνεια.

Αν συνεχίσετε τον παραλιακό δρόμο, θα φτάσετε σε μια άλλη παραλία που ονομάζεται Γαλάζια Λίμνη με μαγευτικά νευρά, την οποία πρέπει να επισκεφτείτε.

Γνωστή και αγαπημένη σε όλους αποτελεί έναν από τους πιο hot προορισμούς της Εύβοιας. Εκτός από τα μαγικά νερά της που σε ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς κατέχει ένα σύμπλεγμα απόλαυσης. Μπορείτε να χαλαρώσετε κάνοντας ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες της παραλίας, να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας στο bar με θέα τον Ευβοϊκό κόλπο και φυσικά να γευτείτε την τοπική κουζίνα στο εστιατόριο του συγκροτήματος.

«Ιδανικός ψαρότοπος και μέρος για αξέχαστες διακοπές

Ο δήμαρχος Καρύστου, καθώς εκεί ανήκει διοικητικά ο Αλμυροπόταμος, μίλησε στο Newsbomb.gr για την ξεχωριστή ομορφιά του χωριού. Ο Λευτέρης Ραβιόλος εξήγησε όλα όσα μπορεί να βρει κανείς εκεί, είτε επιλέξει το ψάρεμα είτε απλά να περάσει μερικές ημέρες ξέγνοιαστων διακοπών. Αναλυτικά όσα είπε…

«Σε απόσταση 15 χλμ από τα Νέα Στύρα βρίσκεται το επίνειο του παραδοσιακού χωριού Αλμυροπόταμος, με την αμμώδη παραλία Παναγιά. Ένας μαγευτικός κλειστός κόλπος, με γραφικά ταβερνάκια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, όμορφα σπίτια κι ένα υπέροχο τοπίο από αμυγδαλιές, συκιές, κυπαρίσσια και μυρτιές, προσφέρει στον επισκέπτη ξεκούραση και χαλάρωση, ενώ είναι ιδανικός για τους λάτρεις του ψαρέματος, αφού θεωρείται ιδανικός ψαρότοπος.

Οι βραχώδεις πηγές του Αλμυροπόταμου είναι ένα φυσικό αξιοθέατο, αφού στη λεκάνη απορροής τους, τη Μεγάλη Φλέβα, ζουν νεροχελώνες, μεταναστευτικά χέλια, πάπιες και άλλα ενδημικά είδη. Επίσης, οι δύο τεράστιες υπεραιωνόβιες ελιές, ηλικίας 2.500 ετών, που βρίσκονται στην Εκκλησία της Παναγίας, ανήκουν στα προστατευόμενα είδη της συνθήκης Ramsar και συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.

Ο Αλμυροπόταμος διαθέτει σύγχρονη μαρίνα για μικρά και μεγάλα σκάφη και συνδέεται τακτικά με την Αττική, επίσης μέσω Αγίας Μαρίνας Μαραθώνα. Η επίσκεψη στον υπέροχο Αλμυροπόταμο συστήνεται σε όσους θέλουν να απολαύσουν βόλτες δίπλα στη θάλασσα με αυθεντικά χρώματα δειλινού, φιλόξενους ανθρώπους, εξαιρετικές τοπικές γεύσεις και πεντακάθαρα νερά για μπάνιο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ