ΗΠΑ Εμβολιασμοί: Το New Jersey πετυχαίνει τον εμβολιαστικό του στόχο COVID-19

ΗΠΑ Εμβολιασμοί: Σύμφωνα με στοιχεία του κράτους του New Jersey περισσότερα από 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν πλήρως κατά της COVID-19. Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ Φιλ Μέρφι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το κράτος πέτυχε έναν στόχο εμβολιασμού με 4,7 εκατομμύρια άτομα πλήρως προστατευμένα από την COVID-19. “Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε ότι έχουμε πλέον ξεπεράσει τον αρχικό μας στόχο και 12 ημέρες πριν από την προθεσμία μας”, δήλωσε ο Murphy σε ενημέρωση. “Έχουμε ξεπεράσει επίσημα 4,7 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένα άτομα στο Υπουργείο Υγείας και, παρεμπιπτόντως, δεν είμαστε κοντά στο να σταματήσουμε.”

Τα στοιχεία της πολιτείας δείχνουν ότι 4.499.684 άτομα έχουν εμβολιαστεί πλήρως, καθώς και άλλα 248.347 εκτιμώμενα, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 4,7 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένα άτομα σε πληθυσμό περίπου 9,2 εκατομμυρίων.

Το New Jersey έχει χορηγήσει περισσότερες από 9,9 εκατομμύρια δόσεις. Ο μέσος όρος επτά ημερών των ημερήσιων λοιμώξεων στο Νιου Τζέρσεϋ υποδηλώνει ότι η πολιτεία καταγράφει 250 κρούσματα έως τις 17 Ιουνίου, ποσοστό σχετικά σταθερό από τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins “Τώρα έχουμε δει μια δραματική μείωση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων ευτυχώς “, δήλωσε η Judy Persichilli, Επίτροπος Υγείας του Νιου Τζέρσεϋ, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Υγείας στέλνει πρεσβευτές εμβολίων σε κομητείες υψηλού κινδύνου την επόμενη εβδομάδα για να συνεργαστεί με εκλεγμένους αξιωματούχους και ηγέτες της κοινότητας να προωθήσουν περαιτέρω την προσπάθεια εμβολιασμού.

Ο Murphy είπε ότι οι μεγάλες πολιτείες των ΗΠΑ “καταργούν τις προσπάθειες”, έχοντας χορηγήσει πάνω από 2 εκατομμύρια δόσεις, εμβολιάζοντας πλήρως σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

«Ας μην κάνουμε το λάθος, αυτό δεν είναι το τέλος, αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε ο Murphy. “Πρέπει να συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε στην κλίμακα για να εμβολιαστούμε.

Όπως είπα, δεν έχουμε πλέον πανδημία μεταξύ των εμβολιασμένων, έχουμε πανδημία μεταξύ των μη εμβολιασμένων.”

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ