Γαρίδες : Τα οφέλη τους στον οργανισμό


Είναι αρκετά θρεπτικό και παρέχει υψηλές ποσότητες ορισμένων θρεπτικών ουσιών, όπως το ιώδιο, που δεν είναι άφθονα σε πολλά άλλα τρόφιμα. Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι γαρίδες είναι ανθυγιεινές λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους  σε χοληστερόλη.

 

 Οι γαρίδες που εκτρέφονται σε φάρμα μπορεί να έχουν κάποια αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία σε σύγκριση με τις γαρίδες που αλιεύονται άγρια.

Οι γαρίδες είναι χαμηλές σε θερμίδες αλλά πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά

  • Η γαρίδα έχει ένα εντυπωσιακό προφίλ διατροφής.
  • Έχει πολύ χαμηλές θερμίδες, παρέχοντας μόνο 84 θερμίδες σε μερίδα 3 ουγγιών (85 γραμμάρια) και δεν περιέχει υδατάνθρακες. Περίπου το 90% των θερμίδων στις γαρίδες προέρχονται από πρωτεΐνες και το υπόλοιπο προέρχεται από λίπος
  • Το ίδιο μέγεθος μερίδας παρέχει περισσότερες από 20 διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του 50% των ημερήσιων αναγκών σας για σελήνιο, ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην προώθηση της υγείας της καρδιάς .

Εδώ είναι μια επισκόπηση των θρεπτικών ουσιών σε ένα 3-ουγκιά (85 γραμμάρια), που εξυπηρετούν γαρίδες:

  • Θερμίδες: 84
  • Πρωτεΐνη: 18 γραμμάρια
  • Σελήνιο: 48% του RDI
  • Βιταμίνη Β12: 21% του RDI
  • Σίδερο: 15% του RDI
  • Φώσφορος: 12% του RDI
  • Νιασίνη: 11% του RDI
  • Ψευδάργυρος: 9% του RDI
  • Μαγνήσιο: 7% του RDI
  • Οι γαρίδες είναι επίσης μια από τις καλύτερες πηγές τροφίμων ιωδίου , ένα σημαντικό μέταλλο στο οποίο πολλοί άνθρωποι έχουν ανεπάρκεια. Το ιώδιο απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς και την υγεία του εγκεφάλου .
  • Η γαρίδα είναι επίσης μια καλή πηγή ωμέγα-6 και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, εκτός από τα αντιοξειδωτικά της ασταξανθίνης, τα οποία μπορεί να έχουν ποικίλα οφέλη για την υγεία .

Οι γαρίδες έχουν υψηλή χοληστερόλη

  • Οι γαρίδες παίρνουν συχνά ένα κακό ραπ για την υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.
  • Μια μερίδα 3 ουγγιών (85 γραμμάρια) περιέχει 166 mg χοληστερόλης. Αυτό είναι σχεδόν 85% περισσότερο από την ποσότητα χοληστερόλης σε άλλους τύπους θαλασσινών, όπως ο τόνος .
  • Πολλοί άνθρωποι φοβούνται τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη λόγω της πεποίθησης ότι αυξάνουν τη χοληστερόλη στο αίμα σας και έτσι προάγουν τις καρδιακές παθήσεις.

Ακολουθεί βίντεο για τις γαρίδες

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ