Κορονοϊός – Ρωσία: Πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κόλλησαν ξανά – Ανησυχία για το ινδικό στέλεχος

Δημόσια παραδοχή του κυβερνήτη της Μόσχας αναφορικά για τη μικρή διάρκεια των αντισωμάτων για όσους έχουν εμβολιαστεί

Ερωτηματικά αλλά και ανησυχία προκαλεί η δήλωση του κυβερνήτη της Μόσχας, σχετικά με τα αποτελέσματα των ρωσικών εμβολίων απέναντι στο ινδικό στέλεχος. Με δήλωση του ο Σεργκέι Σομπιάνιν αποκάλυψε πως στη Μόσχα, εντοπίστηκαν περιπτώσεις επανεμφάνισης με κοροναϊoύ σε πολίτες, μεταξύ αυτών και εκείνων που είχαν εμβολιαστεί.

«Σε αντίθεση με το στέλεχος “Γουχάν” για να προστατευτεί κάποιος από το “Ινδικό Στέλεχος”, το επίπεδο ανοσίας του πρέπει να είναι διπλάσιο. Εκείνοι οι πολίτες που δεν θα είχαν αρρωστήσει από το προηγούμενο στέλεχος του κορονoϊού της “Γουχάν” μπορούν να νοσήσουν. Συναντούμε ασθένειες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και αρκετοί που εμβολιάστηκαν. Δεν υπάρχουν τόσα πολλές περιπτώσεις, αλλά η ανοσία τους μειώνεται, οπότε πολλοί πολίτες, κατά πάσα πιθανότητα, απαιτείται να επανεμβολιαστούν».

Η έντιμη και δημόσια παραδοχή του κυβερνήτη της Μόσχας αναφορικά για τη μικρή διάρκεια των αντισωμάτων για όσους έχουν εμβολιαστεί, έρχεται σε πλήρη ταύτιση με την γνώμη του Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ (διευθυντή του ινσιτούτου Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το Sputnik-V), o οποίος πρόσφατα κάλεσε τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, εξαιτίας του Ινδικού Στελέχους, να ελέγχουν το επίπεδο αντισωμάτων τους και αν χρειαστεί να επανεμβολιαστούν.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποδυναμώνει το δυνατό χαρτί τουλάχιστον των δυο εκ των τριών ρωσικών εμβολίων. Θυμίζουμε πως το δυνατό χαρτί του Sputink-V ήταν η ανοσία διάρκειας τουλάχιστον δυο χρόνων. Πρόσφατα και οι επικεφαλής του δεύτερου πιο προβεβλημένου ρωσικού εμβολίου του EpiVacCorona, υποστήριξαν πως ύστερα από έξι μήνες μετά και τον πλήρη εμβολιασμό το 50% των πολιτών εξακολουθεί να έχει αντισώματα.

Μεταδίδεται αστραπιαία

«Το ινδικό στέλεχος του κορoνοϊού είναι “πιο θυμωμένο” από αυτό της Ουχάν και η ασθένεια προχωρά με αστραπιαία ταχύτητα ύστερα από τη μόλυνση». Την ιδιαίτερα ανησυχητική αυτή δήλωση έκανε ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ , διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Γκαμαλέγια για την Επιδημιολογία και τη Μικροβιολογία, το οποίο ανέπτυξε το Sputnik-V και το Sputnik Light.

Ο Ρώσος επιστήμονας επισήμανε ακόμα πως το ινδικό στέλεχος μειώνει το χρόνο για μετάβαση από ήπια συμπτωματολογία στις σοβαρές μορφές εκδήλωσης της νόσου, αυτό έχει αποτέλεσμα να μειώνεται αντίστοιχα και ο χρόνος για την πιθανή εμφάνιση των δικών του αντισωμάτων.

Τέλος ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ επανέλαβε πως το Sputnik-V καλύπτει όλες τις γνωστές μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ