Καναδάς Εμβολιασμοί: H Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή συνιστά 2η δόση εμβολίου mRNA έναντι της 1ης AstraZeneca

Καναδάς Εμβολιασμοί: Σχεδόν 25 εκατομμύρια Καναδοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. OTTAWA, Οντάριο – Η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή για τον Εμβολιασμό του Καναδά δήλωσε την Πέμπτη ότι τα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο AstraZeneca ως πρώτη δόση θα πρέπει να πάρουν το Pfizer-BioNTech ή το Moderna για τη δεύτερή τους λήψη. Την 1η Ιουνίου, η επιτροπή είχε πει ότι οι παραλήπτες της AstraZeneca “θα μπορούσαν” να πάρουν το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna για το δεύτερο πλάνο τους, αν το ήθελαν, αλλά την 2η Ιουνίου προχώρησε περαιτέρω για να πει ότι το εμβόλιο mRNA ήταν η “προτιμώμενη” επιλογή. Δεδομένου ότι η συμβουλευτική επιτροπή “εξέτασε για πρώτη φορά τα μικτά προγράμματα εμβολίων, αρχίζουν να εμφανίζονται νέα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι ανοσολογικές αντιδράσεις είναι καλύτερες όταν μια πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca ακολουθείται από ένα εμβόλιο mRNA ως δεύτερη δόση”, δήλωσε ο αντιπρόεδρός της Δρ. Shelley Deeks, στα νέα έγγραφα καθοδήγησης.

Η επιτροπή ενημέρωσε επίσης την προηγούμενη σύστασή της ότι άτομα με υψηλό κίνδυνο έκθεσης ή σοβαρή ασθένεια από την COVID-19, θα μπορούσαν να επιλέξουν να πάρουν το AstraZeneca αντί να περιμένουν τη Pfizer ή τη Moderna. Τώρα λέει ότι όλοι πρέπει να λαμβάνουν πάντα τα εμβόλια mRNA πρώτα, εκτός εάν είναι αλλεργικοί σε αυτά.

Ο Deeks είπε ότι οι συμβουλές βασίζονται στην αυξανόμενη παροχή Pfizer και Moderna και στον κίνδυνο θρόμβων αίματος που προκαλείται από εμβόλιο που σχετίζεται με το AstraZeneca.

Αλλά εξακολουθεί να προσπαθεί να διαβεβαιώσει τους ανθρώπους που έλαβαν μία ή δύο δόσεις του εμβολίου AstraZeneca ότι παρ’ όλα αυτά προστατεύονται καλά. “Όποιος έχει ήδη λάβει δύο δόσεις AstraZeneca / Covishield μπορεί να είναι σίγουρος ότι προστατεύεται, ιδιαίτερα από σοβαρές ασθένειες”, είπε. “Δεν υπάρχει ανάγκη για τρίτη δόση αυτήν τη στιγμή.”

Η Δρ Theresa Tam, επικεφαλής της δημόσιας υγείας του Καναδά, δήλωσε ότι τα νέα στοιχεία υπέρ της ανάμιξης διαφορετικών τύπων εμβολίων περιελάμβαναν τέσσερις μελέτες στη Γερμανία.

“Είναι πραγματικά η ανοσογονικότητα, αυτή η ανοσοαπόκριση, μετά από αυτό το πρόγραμμα μικτής δόσης που είχε ως αποτέλεσμα η NACI να ενημερώσει αυτήν τη σύσταση, επειδή όλες οι συσσωρευμένες μελέτες ουσιαστικά υποδηλώνουν ότι η ανοσοαπόκριση είναι η καλύτερη ανταπόκριση”, δήλωσε η Tam σε συνέντευξη Τύπου στην Οτάβα.

Μία από αυτές τις μελέτες από το Πανεπιστήμιο Saarland της Γερμανίας, δημοσίευσε νωρίτερα στοιχεία την Τετάρτη, λέγοντας ότι όταν η Pfizer ήταν η δεύτερη δόση μετά το AstraZeneca ή οι δύο δόσεις Pfizer μόνο, δημιουργούν πολύ περισσότερα αντισώματα και κύτταρα Τ από τις δύο δόσεις της AstraZeneca.

Σχεδόν 25 εκατομμύρια Καναδοί έχουν πλέον λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και σχεδόν 6 εκατομμύρια έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως.

Από τις 5 Ιουνίου, 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν λάβει μία δόση AstraZeneca και 15.186 είχαν λάβει δύο δόσεις.

Δεν υπάρχουν άλλες αποστολές AstraZeneca που να έχουν προγραμματιστεί αυτήν τη στιγμή, αλλά απομένουν ακόμη 600.000 δόσεις από προηγούμενες παραδόσεις.

Υπάρχουν 14 εκατομμύρια δόσεις Pfizer-BioNTech και Moderna που παραδίδονται αυτήν την εβδομάδα και την επόμενη, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάς 1 εκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου COVID-19 της Moderna από τις Ηνωμένες Πολιτείες που επρόκειτο να φτάσουν στον Καναδά την Πέμπτη το βράδυ.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ