Επιτάχυνση της φθοράς Μητσοτάκη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουν τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής


Στην εκτίμηση πως όσο πλησιάζουμε προς το φθινόπωρο, τόσο θα επιταχύνεται η φθορά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν προχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι τότε θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές στην καθημερινότητα των πολιτών οι αντιλαϊκές -όπως τις χαρακτηρίζουν- αναδιαρθρώσεις στις οποίες προχώρησε το τελευταίο διάστημα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν καλά, καλά υποχωρήσει η πανδημία έχει βάλει μπροστά μία σειρά από βαθιά αντιδραστικές και αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι αντιλαμβάνεται πως η φθορά της κυβέρνησής του όχι μόνο έχει αρχίσει να είναι σημαντική αλλά αναμένεται να ενταθεί από το φθινόπωρο». Αυτό είπε μιλώντας στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας με αυτά τα λόγια την κυρίαρχη άποψη που επικρατεί στη παρούσα φάση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρουν συχνά, πυκνά από τη Κουμουνδούρου, η πολιτική που ασκεί ο πρωθυπουργός συγκρούεται ευθέως με τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Και δεν στέκονται μόνο στον νέο νόμο για το εργασιακό -τα αποτελέσματα του οποίου θα φανούν πολύ σύντομα στις ζωές και τις τσέπες των πολιτών- αλλά και για μία σειρά από άλλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τις οποίες θεωρούν ότι στρέφονται κατά τις κοινωνικής πλειοψηφίας.

Στέκονται ιδιαίτερα στον πτωχευτικό κώδικα που τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ, στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που αφήνει εκτός ΑΕΙ πάνω από 25.000 μαθητές εν μέσω πανδημίας, στις σκέψεις για επαναφορά των ΣΔΙΤ στο ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας, στον τρόπο που σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το Ταμείο Ανάκαμψης, αφήνοντας εκτός εργαζόμενους και τη συντριπτική πλειοψηφία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά φυσικά και στην επερχόμενη ιδιωτικοποίηση επικουρικής ασφάλισης.

Μάλιστα, στη Κουμουνδούρου διακρίνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακατέχεται πλέον από «φόβο», ότι η ιστορία θα επαναληφθεί και η κυβέρνηση του θα έχει τύχη όμοια με εκείνη του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αυτό τουλάχιστον θεωρούν στο επιτελείο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ότι φανέρωσε η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την πρόσφατη σύγκρουση τους στη Βουλής, όταν και του είπε πως «δεν είσαι Παπανδρέου», απαντώντας στην εκτίμηση του τελευταίου ότι η ήττα της Δεξιάς είναι προδιαγεγραμμένη, όποτε εφαρμόζει πολιτικές σε σύγκρουση με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Προφανώς και ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρονταν στη περίοδο 1990-1993, την εποχή δηλαδή που ο πατέρας του νυν πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συγκρούστηκε μετωπικά με συνδικάτα, εργαζόμενους και νεολαία.

Με αυτά τα δεδομένα και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους ότι η κυβέρνηση φθάνει πλέον στο μέσο της συνταγματικής της θητείας, ξεδιπλώνοντας την πραγματική της ατζέντα που διακόπηκε από την πανδημία, στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να λένε ότι ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πως η φθορά του πολλαπλασιάζεται. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην κλεψύδρα που αδειάζει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ