Κορoνοϊός: Βγάζουν τη μάσκα στα γυμναστήρια οι εμβολιασμένοι


Χωρίς μάσκα θα μπορούν πλέον να ασκούνται στα γυμναστήρια οι πλήρως εμβολιασθέντες κατά της νόσου Covid-19, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Σε θέματα της ΓΓ. Αθλητισμού τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της δυνατότητας εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες μόνο για εμβολιασμένους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Προς κατάργηση βαίνει ταυτόχρονα από 1ης Ιουλίου και η υποχρέωση των πλήρως εμβολιασμένων να διενεργούν self test, όπως έχει ήδη διαφανεί από το πλαίσιο της συζήτησης της κυβέρνησης με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για τον τρόπο και τον χρόνο διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών σκευασμάτων το προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται ότι από το Σάββατο 19 Ιουνίου άνοιξαν τα λούνα παρκ, οι παιδότοποι και τα spa, ενώ από την 1η Ιουλίου σειρά παίρνουν και οι κλειστοί κινηματογράφοι.

Συγκεκριμένα, για το εμπόριο ανακοινώθηκε μείωση σε 1 πελάτη ανά 16 τ.μ. από το Σάββατο 19 Ιουνίου με σκοπό την αποφυγή των ουρών εκτός καταστήματος και επαναλειτουργία για:

  • εμποροπανηγύρεις με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών αγορών ειδικά προσαρμοσμένο,
  • παιδότοπους με μάσκες προστασίας για τους εργαζόμενους και ενήλικες πελάτες,
  • λούνα παρκ με αποστάσεις 4 μέτρων μεταξύ των μηχανημάτων, μάσκες για εργαζόμενους και παίκτες (δωρεάν διάθεση στους τελευταίους), απολύμανση μετά από -κάθε χρήση, απόσταση 2 μέτρων μεταξύ κερματοφόρων ατομικών παιχνιδιών, διαγραμμίσεις με αποστάσεις 1,5 μέτρο κατά την αναμονή, αποφυγή συνωστισμού με ευθύνη του επιχειρηματία,
  • υπηρεσιών ευεξίας (λουτρά, ιαματικές πηγές, μασάζ), δεδομένου ότι πρόκειται για δραστηριότητες υποστηρικτικές του τουρισμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ