Βαμμένα μαλλιά: Ασυγχώρητα λάθη στο λούσιμο

Ξέρεις πολύ καλά πως τα βαμμένα μαλλιά είναι κατηγορία από μόνα τους. Όπως υπάρχουν τα ξηρά, τα λιπαρά και άλλα μαλλιά, έτσι έχουμε και τα βαμμένα. Το χρώμα στα μαλλιά σου προκύπτει -για να το θέσουμε απλά- όταν τα λέπια της τρίχας σηκώνονται και τα μόρια των χρωστικών εισχωρούν μέσα τους.

Αυτά τα χρωστικά πρέπει εσύ να προστατέψεις αν θέλεις να έχεις όμορφο και λαμπερό χρώμα για περισσότερο καιρό ανάμεσα στα λουσίματα. Αυτό θα σε βοηθήσουμε και εμείς να κάνεις! Βλέπεις, ξέρουμε πολύ καλά α) το κόστος της βαφής (ανταύγειες, balayage κλπ) και β) πόσο άσχημο είναι να βλέπεις τα μαλλιά σου να αλλάζουν χρώμα με κάθε λούσιμο. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

Να αποφύγεις τα τέσσερα παρακάτω λάθη. 

Μη λούζεσαι με οποιοδήποτε σαμπουάν. Μην διαλέγεις το σαμπουάν σου με βάση τη μυρωδιά ή την ποιότητα των μαλλιών σου. Τα μαλλιά σου είναι πλέον βαμμένα και χρειάζονται σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά που προστατεύουν το χρώμα και τα περιποιούνται όπως πρέπει.

Μην λούζεσαι συνέχεια.

Σε καταλαβαίνουμε και να ξέρεις, εμείς λουζόμαστε καθημερινά όμως… η αλήθεια είναι πως όσο περισσότερο λούζεσαι, τόσο το χρώμα ξεθωριάζει. Αν αντέχεις λούσου δύο φορές την εβδομάδα ή έστω μέρα παρά μέρα.

Μην λούζεσαι με καυτό νερό.

Το ξέρουμε πως, τώρα τον χειμώνα, ένα καυτό μπάνιο είναι ό, τι πρέπει, όμως απόφυγε το καυτό νερό στα μαλλιά σου. Το καυτό νερό είναι ό, τι χειρότερο για την τρίχα και για το χρώμα. Λούσου με χλιαρό νερό και ξέβγαλε με όσο πιο κρύο αντέχεις!

Μην λούζεσαι στο τέλος. Λούσου στην αρχή του μπάνιου σου, βάλε τη μάσκα ή τη μαλακτική σου και μετά πάρε το χρόνο σου να κάνεις το υπόλοιπο μπάνιο σου. Έτσι τα θρεπτικά προϊόντα θα έχουν περισσότερο χρόνο να δράσουν στην τρίχα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ