Άγιου Πνεύματος : Αυτά τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα

Αν και η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος έγινε Κυριακή, καθιερώθηκε η γιορτή του Αγίου πνεύματος να γιορτάζεται ξεχωρίστα και γι αυτό τον λόγο πάντα το γιορτάζουμε Δευτέρα. Η Δευτέρα του Αγίου πνεύματος δεν έχει καθιερωθεί ως αργία, αλλά ως ημιαργία και γι αυτό τον λόγο δεν είναι όλα κλειστά αλλά κάποια επαγγέλματα.

Επίσης σας αναφέρουμε ότι την Κυριακή γιορτάζεται η επιφοίτηση του Αγίου πνεύματος και είναι η μέρα που το Άγιο πνεύμα κατάφερε και ήρθε στους μαθητές. Ενώ την Δευτέρα γιορτάζεται η Αγία Τριάδα που ουσιαστικά είναι η ενέργεια του τριαδικού θεού και δείχνει ότι δεν μπορεί να χωριστεί ένα πρόσωπο από τα υπόλοιπα δύο της Αγίας Τριάδας.

Γιορτή των Εβραίων

  • Το Άγιο πνεύμα επέλεξε να έρθει στους μαθητές του χριστού την ημέρα που γιόρταζαν οι Εβραίοι την πεντικοστή τους και επειδή οι πατέρες της εκκλησίας σκέφτηκαν  ότι πρέπει για να το τιμήσουν να ξεχωρίσουν την γιορτή του, αποφάσισαν να γιορτάζεται και την πεντηκοστή αλλά και ξεχωριστά την Δευτέρα.

Τι είναι το Άγιο Πνεύμα

  • Σύμφωνα με την εκκλησία το Άγιο Πνεύμα, είναι μια από τις τρεις υποστάσεις ή πρόσωπα της Αγίας Τριάδας, δηλαδή του ενός και μοναδικού Θεού, ομοούσιο (δηλαδή μοιράζεται την ίδια ουσία-ύπαρξη) με τον Πατέρα και τον Υιό. Επομένως το Άγιο Πνεύμα είναι Θεός, που «συμπροσκυνείται και συνδοξάζεται» με τον Πατέρα και τον Υιό.

Τι είναι κλειστό την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

  • Του Αγίου Πνεύματος είναι κλειστή οποιαδήποτε δομή έχει να κάνει με μαθητές, φοιτητές και τα σχετικά.
  • Κλειστά επίσης θα είναι και τα καταστήματα τραπεζών αλλά και τα υποκαταστήματα τους.

Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά

  • Ανοιχτά θα είναι τα super market και το επιτρεπόμενο ωράριο τους θα είναι σύμφωνο με την υπουργική απόφαση.
  • Τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν κανονικά.
  • Τα φαρμακεία και τα υγρά καυσίμων  μπορούν να λειτουργήσουν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

    Ακολουθεί βίντεο για του Αγίου Πνεύματος

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ