Κορωνοιός : Ποιο ευάλωτα τα άτομα με καρδιακές παθήσεις

Η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην κινεζική πόλη Γουχάν τον Δεκέμβριο και έκτοτε αρρώστησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και σκότωσε χιλιάδες σε όλο τον κόσμο.  Για άτομα με υποκείμενα καρδιακά προβλήματα, οι ανησυχίες είναι σοβαρές. Φαίνεται ότι άτομα άνω των 65 ετών με στεφανιαία νόσο είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν πιο σοβαρά συμπτώματα.

Τον Φεβρουάριο, το Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο  για να προειδοποιήσει τους ασθενείς για τον πιθανό αυξημένο κίνδυνο και να ενθαρρύνει “πρόσθετες, λογικές προφυλάξεις”.

Συστάσεις για ευπαθείς ομάδες

  • Με βάση τις πρώτες αναφορές, το 40% των νοσηλευμένων ασθενών με COVID-19 είχαν καρδιαγγειακή νόσο ή εγκεφαλοαγγειακή νόσο (η οποία αναφέρεται στη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο), σύμφωνα με το δελτίο. Διαφορετικές περιοχές της χώρας βλέπουν διαφορετικά επίπεδα δραστηριότητας ιών, αν και ο ιός βρίσκεται τώρα σε κάθε πολιτεία και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συμβουλεύουν εκείνους που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να μείνουν στο σπίτι, να αποφύγουν τα πλήθη και να περιορίσουν την επαφή με άλλους.

Ο ιός επηρεάζει τους πολίτες με διάφορους τρόπους

  • Ο ιός θα μπορούσε να επηρεάσει τους ασθενείς με καρδιακές παθήσεις με διάφορους τρόπους.

Στόχος του ιού

  • Ο κύριος στόχος του ιού είναι οι πνεύμονες. Αλλά αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την καρδιά, ειδικά μια άρρωστη καρδιά, η οποία πρέπει να δουλέψει σκληρότερα για να πάρει οξυγονωμένο αίμα σε όλο το σώμα.
  • Αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει προβλήματα για κάποιον με καρδιακή ανεπάρκεια, όπου η καρδιά έχει ήδη προβλήματα με την αποτελεσματική άντληση.

  • Κάποιος με υποκείμενο καρδιακό πρόβλημα μπορεί επίσης να έχει ένα λιγότερο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων εξασθενεί καθώς μεγαλώνουν.
  • Εάν ένα τέτοιο άτομο πιάσει έναν ιό, είπε, είναι πιθανό να παραμείνει και να προκαλέσει επιπλοκές.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

  •  Τα στοιχεία δείχνουν ότι παρόμοιες ιογενείς ασθένειες μπορούν να αποσταθεροποιήσουν αυτές τις πλάκες, με πιθανό αποτέλεσμα την απόφραξη μιας αρτηρίας που τροφοδοτεί αίμα στην καρδιά, θέτοντας τους ασθενείς σε κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Ακολουθεί βίντεο για τις καρδιακές παθήσεις

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ