Διαδικτυακά παιχνίδια : Η συμβολή τους στην υγιεινή διατροφή


Τα παιδιά που παίζουν ένα διαδικτυακό παιχνίδι που προωθεί υγιεινά τρόφιμα και ποτά φαίνεται ότι είναι πιο πιθανό να επιλέξουν θρεπτικά σνακ από αυτά που παίζουν ένα παιχνίδι που προωθεί ανθυγιεινά προϊόντα, σύμφωνα με νέα έκθεση. Τα ποσοστά παχυσαρκίας μεταξύ των παιδιών και των νέων των ΗΠΑ έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια.

Ένας δυνητικός συντελεστής στην αύξηση της παχυσαρκίας είναι η έκθεση των μέσων ενημέρωσης, κυρίως επειδή η τηλεοπτική διαφήμιση εμπορεύεται τροφές και ποτά υψηλής θερμιδικής αξίας που έχουν μικρή θρεπτική αξία.

Η συμβολή της υγιεινής διατροφής

  • Τα παιδιά που έπαιξαν την υγιή έκδοση πριν επιλέξουν ένα σνακ είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες από εκείνα που έπαιζαν την ανθυγιεινή έκδοση να επιλέξουν μπανάνα και χυμό πορτοκάλι αντί για σόδα και πατατάκια. “Με μόνο 10 λεπτά έκθεσης, τα αποτελέσματά μας αποκάλυψαν ότι τα παιδιά επέλεξαν και έτρωγαν ό, τι σνακ κυκλοφόρησαν από το advergame, υγιές ή όχι”, γράφουν οι συγγραφείς.
  • Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι ανησυχίες του κοινού για διαδικτυακά παιχνίδια που εμπορεύονται ανθυγιεινά τρόφιμα είναι δικαιολογημένες, σημειώνουν οι συγγραφείς, αλλά και ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση θρεπτικών τροφίμων. “Τα πρότυπα διατροφής που καθιερώθηκαν κατά την παιδική ηλικία επηρεάζουν την υγεία καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής. Επομένως, είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους για να προωθήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για τα παιδιά μας από νεαρή ηλικία, ιδιαίτερα για εκείνους που προέρχονται από γειτονιές χαμηλού εισοδήματος όπου ο κίνδυνος παχυσαρκίας είναι μεγαλύτερος , “γράφουν οι συγγραφείς.

Εφικτή η χρήση διαδικτύου και από παιδιά με χαμηλό χρηματικό εισόδημα

  • Παρά τις ανησυχίες ότι τα παιδιά χαμηλού εισοδήματος δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, τα παιδιά στη μελέτη ανέφεραν ότι είναι συνδεδεμένα καθημερινά ή τουλάχιστον πολλές φορές την εβδομάδα. “Συνολικά, τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η προσέγγιση παιδιών χαμηλού εισοδήματος αφροαμερικάνων μέσω του Διαδικτύου είναι εφικτή και ότι η χρήση διαφημιστικών παιχνιδιών είναι ένας πιθανός τρόπος για να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες υπέρ πιο θρεπτικών τροφίμων”, καταλήγουν οι συγγραφείς.

Ακολουθεί βίντεο για υγιεινή διατροφή

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ