Σεξουαλική ζωή : Σας αποκαλύπτουμε το μυστικό για να είναι ευτυχισμένη

Το μυστικό για μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή σε μακροχρόνιες σχέσεις είναι η πεποίθηση ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά και προσπάθεια, αντί να περιμένουμε ότι η σεξουαλική ικανοποίηση θα συμβεί απλά εάν είστε αληθινοί ψυχικοί σύντροφοι, λέει μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (U of T ) ερευνητής κοινωνικής ψυχολογίας.

Αυτές οι «σεξουαλικές προοπτικές» – η ανάγκη να εργαστούν για τη σεξουαλική ανάπτυξη ή να στηριχθούν στο σεξουαλικό πεπρωμένο – είναι τόσο ισχυρές που μπορούν είτε να διατηρήσουν αλλιώς υγιείς σχέσεις είτε να τις υπονομεύσουν.

Σεξουαλικό πεπρωμένο

  • Οι άνθρωποι που πιστεύουν στο σεξουαλικό πεπρωμένο χρησιμοποιούν τη σεξουαλική τους ζωή ως βαρόμετρο για το πόσο καλά κάνει η σχέση τους και πιστεύουν ότι τα προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα είναι ίδια με τα προβλήματα της σχέσης ως σύνολο.

Σεξουαλική ανάπτυξη

  • Ενώ οι άνθρωποι που πιστεύουν στη σεξουαλική ανάπτυξη όχι μόνο πιστεύουν ότι μπορούν να εργαστούν στα σεξουαλικά τους προβλήματα, αλλά δεν το αφήνουν να επηρεάσει την ικανοποίηση της σχέσης τους.

Που βασίζεται η έρευνα

  • Τα ευρήματα βασίζονται σε έρευνα που περιελάμβανε περίπου 1.900 συμμετέχοντες και τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο στο περιοδικό Personality and Social Psychology περιελάμβαναν άτομα από ετεροφυλόφιλες και ομοφυλοφιλικές σχέσεις.
  • Ενώ η επίδραση των λεγόμενων «σιωπηρών πεποιθήσεων» των ανθρώπων μελετήθηκε σε άλλες πτυχές των ανθρώπινων σχέσεων, αυτή είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζονται στον σεξουαλικό τομέα.
  • Υπάρχει μια φάση μήνα του μέλιτος που διαρκεί περίπου δύο έως τρία χρόνια, όπου η σεξουαλική ικανοποίηση είναι υψηλή τόσο σεξουαλική ανάπτυξη όσο και σεξουαλικούς πεπρωμένους.
  • Το όφελος της πίστης στη σεξουαλική ανάπτυξη γίνεται εμφανές μετά από αυτήν την αρχική φάση, καθώς η σεξουαλική επιθυμία αρχίζει να υποχωρεί και να ρέει.
  • Οι διαφωνίες στον σεξουαλικό τομέα είναι κάπως αναπόφευκτες με την πάροδο του χρόνου, Η σεξουαλική σας ζωή είναι σαν κήπος και πρέπει να ποτίζεται και να τρέφεται για να τη διατηρεί.

Ακολουθεί βίντεο για καλή σεξουαλική υγεία

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ