Stonehedge : «Πάρτι» για το θερινό ηλιοστάσιο με εκατοντάδες συγκεντρωμένους – Αψήφησαν τα μέτρα


Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον χώρο του μεγαλιθικού μνημείου του Stonehedge για να καλωσορίσουν τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, παρά τις συστάσεις των Αρχών προς τους πολίτες να αποφύγουν το συνωστισμό.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον χώρο του μεγαλιθικού μνημείου του Stonehedge για να καλωσορίσουν τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, παρά τις συστάσεις των Αρχών προς τους πολίτες να αποφύγουν το συνωστισμό.

Με φόντο τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, οι αρμόδιες αρχές «ξεκίνησαν» ζωντανή μετάδοση από το χώρο του μνημείου και κάλεσαν τους Βρετανούς να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις από τα σπίτια τους.

Αρκετοί ωστόσο «συνελήφθησαν» να σκαρφαλώνουν φράκτες για να αποκτήσουν πρόσβαση στους διάσημους ογκόλιθους.

Πολλοί λάτρεις της φύσηςέσπευσαν στο Avebury της νοτιοδυτικής Αγγλίας για να γιορτάσουν παραδοσιακά όπως κάθε χρόνο το θερινό ηλιοστάσιο και μαζί με αυτό την έναρξη του καλοκαιριού για το βόρειο ημσφαίριο.

Η αστυνομία του Wiltshire ειπε ότι η συγκέντρωση ήταν ειρηνική, ωστόσο ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων προκάλεσε προβλήματα. Ως αποτέλεσμα διακόπηκε για αρκετή ώρα η ζωντανή μετάδοση από το Stonehedge.

Χιλιάδες άνθρωποι συντονίστηκαν στη ζωντανή ροή για το ηλιοστάσιο, αλλά κατέληξαν να παρακολουθούν προ-ηχογραφημένο υλικό έως ότου η ροή επέστρεψε, δείχνοντας σε μεγάλο βαθμό συννεφιασμένους ουρανούς.

Στο βίντεο από τη σκηνή εμφανίζονται περίπου εκατό άτομα μέσα στον πέτρινο κύκλο και ένα πανό που γράφει “Standing for Stonehenge”.

Ζητώντας συγνώμη για τη διακοπή, ο οικοδεσπότης Ed Shires είπε: “Απογοητευτήκαμε διότι ορισμένοι άνθρωποι επέλεξαν να αγνοήσουν το αίτημά μας να μην ταξιδέψουν στις πέτρες σήμερα το πρωί και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορέσαμε να σας μεταδώσουμε εικόνες που θα θέλαμε».

Το Stonehenge πιστεύεται ότι σχετιζόταν με την καταγραφή των κινήσεων του Ήλιου στον ουρανό και σε κανονικές συνθήκες περισσότεροι από 30 χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται αυτή την περίοδο του χρόνου.

Το θερινό ηλιοστάσιο -από τις 20 έως τις 22 Ιουνίου- εγκαινιάζει την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο. Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο ξεκινά ο χειμώνας, με το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης είναι στραμμένος προς τον Ήλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ