ΗΠΑ: Αποκαλύψεις-φωτιά για «διορισμούς» ημετέρων της κυβέρνησης Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο


Παιδιά και συγγενείς κορυφαίων συνεργατών του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχουν εξασφαλίσει θέσεις εργασίας στη διοίκηση.Τουλάχιστον πέντε παιδιά ανώτερων υπαλλήλων του Αμερικανού προέδρου εργάζονται στον Λευκό Οίκο, οπως αποκαλύπτει η  Washington Post. 

Τα παιδιά κορυφαίων συνεργατών του προέδρου των ΗΠΑ αποκτούν θέσεις εργασίας στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο. Και αυτό πατά το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος επιμένει ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει τα «υψηλότερα ηθικά πρότυπα από οποιονδήποτε κατείχε ποτέ αυτό το αξίωμα».

Ένα μίνι σκάνδαλο εξελίσσεται στην κυβέρνηση Μπάιντεν, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες πολλά παιδιά και συγγενείς συμβούλων του Μπάιντεν εξασφαλίζουν θέσεις στην κυβέρνηση. Τουλάχιστον πέντε παιδιά συνεργατών του εργάζονται στο Λευκό Οίκο, γράφει η Washington Post.

Ο Steve Ricchetti, συγκεκριμένα, σύμβουλος του Μπάιντεν που διετέλεσε στο παρελθόν λομπίστας φαρμακευτικών εταιρειών όπως η Novartis, η Eli Lilly και η Sanofi έχει ήδη «διορίσει»τρία παιδιά του στην κυβέρνηση Μπάιντεν, γράφει η εφημερίδα.

«Ο Μπάιντεν και ο νεποτισμός»

Εμπειρογνώμονες σχετικά με ζητήματα ηθικής εκφράζουν ανησυχία ότι η νέα κυβέρνηση συνεχίζει το νεποτισμό που παρατηρήθηκε στον Λευκό Οίκο επί των ημερών της προεδρίας Τραμπ, οπως δήλωσαν στην εφημερίδα.

«Αν και δεν είναι τόσο εξόφθαλμο όσο ο διορισμός του γιου ή της κόρης του προέδρου σε ανώτατη κυβερνητική θέση, όπως έκανε ο Τραμπ με τον Τζάρεντ και την Ιβάνκα, εξακολουθεί να είναι κακή πρακτική», δήλωσε ο Walter Shaub, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου Κυβερνητικής Δεοντολογίας από το 2013- 2017.

Η φράση όμως «δεν ειναι τόσο κακό όσο ήταν επί προεδρίας Τραμπ δεν μπορεί να γίνει το νέο πρότυπο».

Γιοι, κόρες και σύζυγοι συνεργατών στο Λευκό Οίκο

Την περασμένη Δευτέρα προσλήφθηκε ο γιος ενός αξιόπιστου συμβούλου του Μπάιντεν. Ο J.J Richetti, γιος του Steve Ricchetti, που αποφοίτησε από το κολέγιο το 2020, προσλήφθηκε ως ειδικός βοηθός στο Γραφείο Νομικών Υποθέσεων, ανέφερε η Post. Τα δύο άλλα παιδιά του Richhetti έχουν επίσης αποκτήσει θέσεις εργασίας στη διοίκηση.

Ο Daniel Ricchetti, το μεγαλύτερο παιδί του βετεράνου υπαλλήλου του Λευκού Οίκου, είναι ανώτερος σύμβουλος στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών για τον έλεγχο των όπλων και τη διεθνή ασφάλεια. Και η Shannon Ricchetti, η μεγαλύτερη κόρη, εργάζεται ως αναπληρώτρια διευθύντρια στο γραφείο κοινωνικών εκδηλώσεων του Λευκού Οίκου.

Η κόρη του αναπληρωτή επιτελάρχη του Λευκού Οίκου Bruce Reed, Julia Reed, έχει αναλάβει τον καθημερινό προγραμματισμό της ατζέντας Μπάιντεν, σύμφωνα πάντα με την Washington Post.

Και η διευθύντρια του γραφείου προσωπικού του Λευκού Οίκου, Cathy Russell, έχει επίσης ένα παιδί που εργάζεται στη διοίκηση.

Η κόρη της Sarah Donilon, , συνεργάζεται με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Ο γαμπρός της Russell, Mike Donilon, είναι επίσης ανώτερος σύμβουλος του Μπάιντεν πρόσθεσε η εφημερίδα.

Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Η αδελφή της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, ανέλαβε επίσης χρέη συμβούλου στο Τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών τον Μάρτιο, ανέφερε η Post.

Και τέλος η σύζυγος του μακροχρόνιου συνεργάτη του Μπάιντεν, του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ron Klain εργάζεται επίσης για τη διοίκηση του Μπάιντεν, ανέφερε η εφημερίδα.

Λευκός Οίκος: Βάσει προσόντων οι προσλήψεις

Ο Λευκός Οίκος επιμένει ότι όλοι τους προσλήφθηκαν βάσει των προσόντων τους. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάποιος από τους βοηθούς του Μπάιντεν έπαιξε ρόλο στην εξασφάλιση των θέσεων εργασίας για τα παιδιά τους ή άλλους συγγενείς τους, ανέφερε η Post.

«Ο πρόεδρος έχει καθιερώσει τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα σε σχέση με οποιονδήποτε κατείχε ποτέ αυτό το αξίωμα», ανέφερε ο αναπληρωτής γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Andrew Bates.

«Και είναι περήφανος που έχει στελέχη της πιο πολυσυλλεκτικής διοίκησης στην αμερικανική ιστορία με καλά εκπαιδευμένους δημόσιους υπαλλήλους που αντικατοπτρίζουν τις αξίες της».

Οι επικριτές εκφράζουν ενστάσεις . «Σε μια χώρα που έχει μόλις υποφέρει από την πανδημία, πώς μπορούν αυτά τα παιδιά των στελεχών να είναι τα μόνα άτομα που έχουν τα προσόντα για τη θέση;» λέει ο Shaub.

«Όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να προσλαμβάνονται όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, με βάση τις αρχές του ανταγωνισμού και της διαφάνειας» λέει ο Mark Hanis, συνιδρυτής της ομάδας Inclusive America.

«Δυστυχώς, σε πολλές από αυτές τις πολιτικές θέσεις, έπαιξαν ρόλο οι σχέσεις. Έχει να κάνει περισσότερο με το ποιούς ξέρει κανείς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ