Θαλασσινό νερό Μαλλιά: 7 λόγοι που το θαλασσινό νερό είναι καλό για τα μαλλιά σας [vid]


Αν και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν το αντίθετο, στην πραγματικότητα το θαλασσινό και ωκεάνιο νερό κάνει καλό στα μαλλιά σας. Το θαλασσινό αλάτι έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά στην εναλλακτική θεραπευτική για τις ευεργετικές του ιδιότητες και είναι ένα ζωτικό μέταλλο για το ανθρώπινο σώμα.

Ακολουθούν 7 λόγοι που το θαλασσινό νερό κάνει καλό στα μαλλιά σας

  • Οι κρύσταλλοι αλατιού στο νερό της θάλασσας προσθέτουν επιπλέον “σώμα” στα μαλλιά σας, ενώ την ίδια στιγμή μπορούν να καταπραϋνουν την φαγούρα και την ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής.
  • Το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο και σελήνιο. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στην υγεία των μαλλιών σας.
  • Το αλμυρό νερό της θάλασσας έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι ξεπλένει στοιχεία όπως ο υδράργυρος που είναι επιβλαβής για τα μαλλιά.
  • Επιπλέον, το θαλασσινό αλάτι είναι μια ιδανική επιλογή για scrub και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο τριχωτό του κεφαλιού όσο και σε ολόκληρο το σώμα. Ως προϊόν απολέπισης μπορεί να διεγείρει τη ροή του αίματος στο κεφάλι. Αυτό διασφαλίζει ότι περισσότερα θρεπτικά συστατικά φτάνουν στα θυλάκια των τριχών, με αποτέλεσμα την υγιή ανάπτυξή τους.
  • Το αλάτι έχει επίσης αντιμυκητιασικές ιδιότητες και βοηθά να απαλλαγούμε από την πιτυρίδα που προκαλείται από μύκητες, μειώνοντας την υγρασία στην περιοχή.
  • Το θαλασσινό νερό είναι ένα φυσικό “σαμπουάν”, καθώς βοηθά στην απομάκρυνση του υπερβολικού σμήγματος από τα μαλλιά. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με φυσικά λιπαρά μαλλιά.
  • Το θαλασσινό νερό έχει αντιβιοτική επίδραση στο τριχωτό της κεφαλής και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση.

 

Τι να προσέξετε ωστόσο πριν τη χρήση του θαλασσινού αλατιού στα μαλλιά σας

  • Δεν συνιστάται να εκθέτετε τα μαλλιά σας στο θαλασσινό νερό, εάν έχετε πρόσφατα βάψει τα μαλλιά σας. Τα πρόσφατα βαμμένα μαλλιά έχουν ήδη υποστεί μια απώλεια θρεπτικών συστατικών, εξαιτίας της βαφής και το αλμυρό νερό θα απομακρύνει περαιτέρω την υγρασία από τα μαλλιά σας, καθιστώντας τα ξηρά.
  • Επιπλέον, το χρώμα στα βαμμένα μαλλιά μπορεί να εξασθενίσει με υπερβολική έκθεση σε θαλασσινό νερό. Για να το αποφύγετε, μπορείτε να προσθέσετε λάδι στα μαλλιά σας ή μια καλή ενυδατική μάσκα, πριν βουτήξετε.
  • Είναι επίσης σημαντικό να ξεπλένετε τα μαλλιά σας μετά από έκθεση σε θαλασσινό νερό, επειδή, εάν το αλάτι παραμείνει στα μαλλιά για πολλή ώρα, θα τα στεγνώσει.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ