Συναγερμός στην Κρήτη: Δυο παιδιά θετικά στον κορονοϊό – Παρουσιάζουν συμπτώματα Kawasaki

H 15χρονη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ενώ ο 5χρονος σε θάλαμο του Παίδων

Δυο παιδιά, μια 15χρονη και ένα αγοράκι μόλις 5 ετών νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη, πιθανότατα εξαιτίας του φλεγμονώδους συνδρόμου που παρουσιάζουν κάποια παιδιά μετά την νόσηση τους από τον κορoνοϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, πρόκειται για μια 15χρονη από τα Χανιά και ένα αγοράκι 5 ετών από το Ηράκλειο, που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ από την περασμένη εβδομάδα.

Η 15χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων όμως η κατάσταση της βελτιώνεται συνεχώς και υπάρχει αισιοδοξία πως πολύ σύντομα θα βρεθεί μαζί με το 5χρονο αγοράκι, που νοσηλευέται στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης, τα συμπτώματα που παρουσιάζουν σχετίζονται με το φλεγμονώδες σύνδρομο που έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζουν κάποια παιδιά μετά την νόσηση τους από κορoνοϊό και ουσιαστικά πρόκειται για επιπλοκές της νόσου.

Το εν λόγω σύνδρομο που περιγράφεται στην διεθνή βιβλιογραφία ως Πολυοργανικό φλεγμονώδες σύνδρομο, έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν σε παιδιά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο κόσμο, έχει περιγραφεί εκτενώς σε ενημερώσεις για την πανδημία από τους εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας και εμφανίζει παρόμοια χαρακτηριστικά με την άτυπη νόσο Kawasaki.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά που νόσησαν το προηγούμενο διάστημα από κορoνοϊό και παρουσίασαν επιπλοκές, θα υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις έτσι ώστε να εξακριβωθεί αν πρόκειται πράγματι για το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ