Γιόγκα Οφέλη: Καταπολεμήστε το άγχος και βρείτε τη ζητούμενη γαλήνη [vid]


H γιόγκα είναι μια πρακτική νου-σώματος που συνδυάζει φυσικές πόζες, ελεγχόμενη αναπνοή και διαλογισμό ή χαλάρωση. Ως μια ολιστική προσέγγιση και πρακτική μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, στον περιορισμό της αρτηριακής πίεσης και τη μείωση του καρδιακού ρυθμού. Ένα επιπλέον πλεονέκτημά της είναι ότι σχεδόν όλοι μπορούν να κάνουν γιόγκα.

Η γιόγκα έχει πολλά στυλ, μορφές και εντάσεις. Μπορείτε να επωφεληθείτε από οποιοδήποτε στυλ γιόγκα – οπότε η επιλογή είναι κυρίως θέμα προσωπικής σας προτιμήσης.

  • Στάσεις τις γιόγκα

Οι στάσεις γιόγκα είναι μια σειρά κινήσεων που έχουν σχεδιαστεί για να αυξήσουν τη δύναμη και την ευελιξία του σώματος και του νου. Οι πόζες κυμαίνονται από απλές έως δύσκολες.

  • Αναπνοή

Ο έλεγχος της αναπνοής σας είναι ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της γιόγκα. Η γιόγκα διδάσκει ότι ο έλεγχος της αναπνοής σας μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το σώμα σας και να ηρεμήσετε το μυαλό σας.

  • Διαλογισμός ή χαλάρωση

Στη γιόγκα, μπορείτε να συμπεριλάβετε διαλογισμό ή χαλάρωση. Ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε να είστε πιο mindful και παρόντες/ούσες στη στιγμή χωρίς κρίση.

 


Τα οφέλη της γιόγκα για την υγεία

  • Μείωση του στρες

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και του στρες. Η τακτική γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και τη συνολική αίσθηση ευεξίας. Η γιόγκα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους που οφείλονται σε δύσκολες καταστάσεις.

  • Βελτιωμένη φυσική κατάσταση

Η πρακτική της γιόγκα μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη ισορροπία, ευελιξία, εύρος κίνησης και δύναμη.

  • Αρωγός στη διαχείριση του πόνου και των χρόνιων παθήσεων

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των παραγόντων κινδύνου για χρόνιες παθήσεις, όπως οι καρδιακές παθήσεις, το άσθμα, η αρθρίτιδα, η αϋπνία και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Η συμβολή της επίσης στη διαχείριση του πόνου στην πλάτη και τον αυχένα είναι σημαντική, ενώ ορισμένες στάσεις γιόγκα είναι μια πολύ καλή επιλογή για την φυσική ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η γίογκα μπορεί να σας βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ