Διατροφή Δέρμα: Η ολιστική προσέγγιση στη διατροφή ενισχύει την υγεία του δέρματος [vid]


Αν και η έρευνα για την καλύτερη επιλογή τροφίμων αναφορικά με την υγεία του δέρματος είναι περιορισμένη, φαίνεται ότι οι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τροφές λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας για το δέρμα. Στη λίστα που ακολουθεί θα βρείτε τα πλέον φιλικά προς το δέρμα τρόφιμα.

Ποιες τροφές ενισχύουν την υγεία του δέρματος

  • Καρότα, βερίκοκα και άλλα κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά
  • Σπανάκι και άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
  • Ντομάτες
  • Μούρα
  • Φασόλια, μπιζέλια και φακές
  • Σολομός, σκουμπρί και άλλα λιπαρά ψάρια
  • Ξηροί καρποί

 

Ποιες τροφές σχετίζονται με δερματικές προκλήσεις – βλάβες

Από την άλλη πλευρά, ορισμένα τρόφιμα φαίνεται να σχετίζονται με βλάβη του δέρματος. Για παράδειγμα, έρευνες δείχνουν ότι μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα ή εξευγενισμένα σάκχαρα και άλλους υδατάνθρακες και ανθυγιεινά λίπη προάγει τη γήρανση του δέρματος.

Η ολιστική προσέγγιση στη διατροφή ενισχύει την υγεία του δέρματος

Να σημειώσουμε ότι η πλειονότητα των τροφών που συνίστανται για την ενίσχυση της υγείας του δέρματος, προωθούν συνολικά την υγεία, σωματική και ψυχική. Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί συνιστούν πως αντί να εστιάζουμε σε συγκεκριμένες τροφές που υπόσχονται να αναζωογονήσουν το δέρμα μας, είναι καλύτερη επιλογή να επικεντρωθούμε στην υιοθέτηση μιας διατροφής που ενισχύει συνολικά τον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένου του δέρματός μας.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται η κατανάλωση πολλών φρέσκων φρούτων και λαχανικών, η σωστή επιλογή των γαλακτομικών προϊόντων –  συνίσταται η επιλογή γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή που είναι εναλλακτικά χωρίς λιπαρά.

Στην καθημερινή σας διατροφή, επιδιώξτε επίσης να συμπεριλάβετε ξηρούς καρπούς, σπόρους και όσπρια, όπως τα φασόλια, ως συνοδεία των κυρίως πιάτων σας ή στην περίπτωση των οσπρίων ως κυρίως γεύμα, εξαιρετικά θρεπτικό και πλούσιο σε vegan πρωτεΐνη. Στο ψωμί και τα ζυμαρικά, επιλέξτε ολικής αλέσεως προϊόντα και σε κάθε περίπτωση σκεφτείτε να περιορίστε σημαντικά τα γλυκά. Όπως σε πολλά άλλα πράγματα στη ζωή, έτσι και στη διατροφή, η ποικιλία και το μέτρο είναι τα κλειδιά.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ