Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τις χώρες στις οποίες θα σταλούν 55 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις – Εμβόλιο κατά του κορονοϊού – Όλες οι ειδήσεις: Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε τη Δευτέρα (216) λεπτομερώς τις χώρες στις οποίες θα σταλούν 55 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, μέρος των 80 εκατομμυρίων δόσεων που η αμερικανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να παραδώσει μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Όπως έχει ανακοινωθεί, το 75% των δόσεων (δηλαδή 41 εκατομμύρια) θα διανεμηθούν μέσω του μηχανισμού Covax, που έχει συσταθεί για να διασφαλίσει ισότιμη διανομή εμβολίων στον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, 16 εκατομμύρια δόσεις θα σταλούν στην Ασία, σε χώρες όπως η Ινδία, το Νεπάλ, το Πακιστάν και η Ταϊβάν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Περί 14 εκατομμύρια δόσεις θα κατευθυνθούν προς την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Περού, Αϊτή…). Και περί τα 10 εκατομμύρια θα σταλούν στην Αφρική, «σε χώρες που θα επιλεγούν σε συνεργασία με την Αφρικανική Ένωση», σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Επίσης, το 25% που απομένει (άλλα 14 εκατομμύρια δόσεις) θα διανεμηθούν σε χώρες όπως η Αίγυπτος, την Δυτική Όχθη, την Γάζα, την Ουκρανία και την Γεωργία…

Στις αρχές του Ιουνίου, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει με λεπτομέρειες την κατανομή των πρώτων 25 εκατομμυρίων δόσεων.

Τα 55 εκατομμύρια δόσεις θα προέρχονται από τις προμήθειες των ΗΠΑ από τις Pfizer Inc, Moderna Inc και Johnson & Johnson, ενώ όταν το εμβόλιο της AstraZeneca λάβει την έγκριση της αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) θα προστεθεί επίσης στο μείγμα.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα οργάνωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας στην αποστολή εμβολίων σε άλλες χώρες.

«Έχουμε υπεραρκετές δόσεις για να μοιραστούμε με τον κόσμο, αλλά αυτό είναι μία ηράκλεια εφοδιαστική πρόκληση», είπε στους δημοσιογράφους κάνοντας λόγο για την αναγκαία ενημέρωση για τους όρους ασφαλείας, τις συνθήκες αποθήκευσης και τους γλωσσικούς φραγμούς που πρέπει να ξεπεραστούν.

Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι πρόθεσή του είναι η προτεραιότητα να δοθεί στο υγειονομικό προσωπικό και στους πλέον ευάλωτους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ