Νέα Αγγλία ΗΠΑ: Η έλλειψη αίματος αναγκάζει την καθυστέρηση των χειρουργικών επεμβάσεων


Νέα Αγγλία ΗΠΑ: Οι περιοδικές τοπικές ελλείψεις αίματος δεν είναι ασυνήθιστες, αλλά αυτή η έλλειψη είναι «άνευ προηγουμένου στο πεδίο εφαρμογής της». Μερικά νοσοκομεία της Νέας Αγγλίας καθυστερούν ή επαναπρογραμματίζουν χειρουργικές επεμβάσεις λόγω έλλειψης αιμοδοσιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

“Δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο τουλάχιστον εδώ και περίπου 30 ή 40 χρόνια τουλάχιστον”, δήλωσε ο Δρ Vishesh Chhibber, διευθυντής της ιατρικής μετάγγισης στο UMass Memorial Health.

Οι περιοδικές εντοπισμένες ελλείψεις αίματος δεν είναι ασυνήθιστες, αλλά αυτή η έλλειψη είναι “άνευ προηγουμένου στο πεδίο εφαρμογής της”, δήλωσε η Δρ Claudia Cohn, επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας της Αμερικανικής Ένωσης Τραπεζών Αίματος.

Οι αξιωματούχοι επισημαίνουν έναν αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της τυπικής θερινής πτώσης των αιμοδοσιών σε μια εποχή που οι χειρουργικές επεμβάσεις αυξάνονται λόγω των διαδικασιών που αναβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε εθνικό επίπεδο, ο Ερυθρός Σταυρός κανονικά διαθέτει μια πενταήμερη παροχή όλων των τύπων αίματος, δήλωσε η Kelly Isenor, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού της Μασαχουσέτης.

Αυτήν τη στιγμή, η παροχή του εξαιρετικά αναγκαίου αίματος τύπου Ο θα διαρκούσε μόνο μισή ημέρα. «Βγαίνει γρηγορότερα από ό, τι μπαίνει», είπε η Isenor.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ