Λέκκας για τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ μεταξύ Νίσυρου και Τήλου: Εκτιμώ ότι ήταν ο κύριος


Για τον ισχυρό σεισμό στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Νισύρου μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας

Καθησυχαστικός για τον σεισμό των 5,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης μεταξύ Νισύρου και Τήλου εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

«Δεν μας ανησυχεί αλλά έχουμε στρέψει την προσοχή μας στο συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο καταγράφεται σεισμική δραστηριότητα τον τελευταίο 1,5 μήνα» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο κ. Λέκκας.

Όπως εξήγησε πρόκειται για μια περιοχή εντός της θάλασσας, μεταξύ Νισύρου και Τήλου, προσθέτοντας ότι η δόνηση έγινε αντιληπτή στους κατοίκους και των δύο νησιών αλλά και στην ευρύτερη περιοχή χωρίς, ευτυχώς, να έχουν καταγραφεί επιπτώσεις.

«Δεν νομίζω ότι η σεισμική δραστηριότητα θα μεταφερθεί σε παρακείμενες περιοχές. Νομίζω θα περιοριστεί προς το παρόν στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία είναι αρκετά μακριά μέσα στη θάλασσα. Έτσι δεν θα υπάρχει άμεση απόκριση σε κατοικημένες περιοχές» εκτίμησε ο κ. Λέκκας

Τέλος, ο Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό, δεδομένου ότι η δραστηριότητα ήταν μεγάλη τον τελευταίο μήνα στην περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ