Σε κλοιό πιέσεων το Bitcoin εν μέσω διεύρυνσης της απαγόρευσής του στην Κίνα


Σε νέο κλοιό πιέσεων βρίσκεται το Bitcoin, καθώς η κλιμάκωση των απαγορεύσεων στη χρήση του εκ μέρους της Κίνας πλήττει το κρυπτονόμισμα.

Στις συναλλαγές της Τρίτης η τιμή του Bitcoin υποχωρεί στα 32.572 δολάρια, ενώ πλέον οι πωλητές δοκιμάζουν την τεχνική αντίσταση των 30.000 δολαρίων.

Η νέα πτώση του Bitcoin σχετίζεται με το ότι η Κίνα προσπαθεί να καταπολεμήσει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Συγκεκριμένα, πολλά «ορυχεία» Bitcoin με έδρα την περιοχή Sichuan σφραγίστηκαν την Κυριακή, μετά από εντολή των Αρχών για παύση των δραστηριοτήτων εξόρυξης.

Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας κάλεσε συνάντηση με τραπεζίτες και την AliPay με στόχο να απαγορευτεί η παροχή υπηρεσιών σε κρυπτονομίσματα.

Όπως σημειώνει ο Bloomberg, μια πτώση του Bitcoin κάτω από τα 30.000 δολάρια θα συνεπαγόταν τεράστιο χτύπημα για το επενδυτικό κλίμα και ίσως μαζικές πωλήσεις στο σύνολο της αγοράς.

Να σημειωθεί πως το Bitcoin έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 50% από το ρεκόρ των 65.000 δολαρίων που κατέγραψε στα μέσα Απριλίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ