Κορονοϊός: Τα συνεχή lockdown προκάλεσαν «κρίσεις πανικού» ακόμη και στα πεντάχρονα


Σοβαρές αποδεικνύονται οι επιπτώσεις του εγκλεισμού στα παιδιά, σύμφωνα με νέες προειδοποιήσεις Βρετανών επιστημόνων που κάνουν λόγο για «έκρηξη» στα ψυχικά τραύματα των ανηλίκων.

Παιδιά ακόμη και ηλικίας 5 ετών υποφέρουν από κρίσεις πανικού όταν καλούνται να συναντήσουν φίλους τους για παιχνίδι, προειδοποιούν ειδικοί από το

Υπολογίζουν ότι περίπου 1,5 εκατομμύρια παιδιά στη χώρα θα πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία ψυχικής υγείας μετά την πανδημία. Πολλά μικρά παιδιά λένε ανησυχούν όλο και πιο πολύ και φοβούνται πλέον να βγουν από το σπίτι τους.

Στο βρετανικό ΕΣΥ σημειωτέον ο χρόνος αναμονής για ψυχολόγο ξεπερνά τα τέσσερα έτη, με αποτέλεσμα οι οικογένειες να απευθύνονται μαζικά σε ιδιωτικούς ψυχολόγους που επίσης αδυνατούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα αιτήματα.

Την ίδια στιγμή το Royal College of Psychologists προειδοποειί ότι η πανδημία θα μπορούσε να δημιουργήσει μια «χαμένη» γενιά που θα επηρεαστεί «δια βίου» από ψυχικές ασθένειες.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των παιδιών και των εφήβων που έχουν ήδη ζητήσει υποστήριξη ψυχικής υγείας αυξήθηκε κατά 400.000 τον τελευταίο χρόνο – αύξηση της τάξης του 28% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το ποσοστό των παιδιών με προβλήματα ψυχικής υγείας είναι 50% υψηλότερο από ό,τι πριν από την πανδημία, σύμφωνα με μια μελέτη του ΕΣΥ. Ένας στους έξι νέους λένε οι επιστήμονες βιώνει πλέον άγχος, κατάθλιψη ή μοναξιά.

Η διευθύντρια του βρετανικού ΕΣΥ για την ψυχική υγεία Claire Murdoch εξήγησε ότι «η πανδημία έχει ανατρέψει τη ζωή των νέων»

Η Dame Rachel De Souza, Επίτροπος Παιδιών για την Αγγλία, δήλωσε ότι μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 550.000 παιδιά και θα δημοσιευθεί σύντομα θα δείξει ότι η ψυχική υγεία αποτελεί τη μεγαλύτερη αιτία ανησυχίας για αυτή τη γενιά παιδιών.

Εργαζόμενος στον κλάδο υγείας που διατήρησε την ανωνυμία του είπε στη Mail: «To πεντάχρονο παιδί μου μένει σπίτι επειδή φοβάται πολύ να βγει, μόνο στο σχολείο πηγαίνει». Άλλη εργαζόμενη είπε ότι η κόρη της υποβάλλεται τώρα σε συμβουλευτική θεραπεία αφού είχε μία κρίση πανικού λίγο πριν από ένα «ραντεβού για παιχνίδι»

«Έχω ταξιδέψει σε όλη τη χώρα και έχω δει αυτά τα λυπημένα μικρά πρόσωπα… να αγκαλιάζουν τους φίλους τους, ενώ μου μιλάνε για το τραύμα της απώλειας ενός παππού και της δυσκολίας του να πάνε στην κηδεία. Βγαίνοντας από το lockdown δεν ξέρουν πια να κάνουν φίλους, δεν ξέρουν πώς να μιλήσουν στους άλλους» λέει η Rachel De Souza.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 79 εκατομμυρίων λιρών για την υποστήριξη ψυχικής υγείας σε παιδιά και νέους.

Η χρηματοδότηση θα αυξήσει τις ομάδες υποστήριξης ψυχικής υγείας σε σχολεία και κολέγια από 59 σε 400 έως τον Απρίλιο του 2023, στηρίζοντας σχεδόν 3 εκατομμύρια παιδιά επιπλέον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ