Ξηροστομία : Τρόποι να την αντιμετωπίσετε


Η ξηροστομία εμφανίζεται όταν το στόμα δεν κάνει αρκετό σάλιο. Αν και δεν είναι επικίνδυνο, μπορεί να είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα. Μερικές φορές, η λύση είναι τόσο απλή όσο το πόσιμο νερό για να αποφευχθεί η ξηροστομία από τη δίψα. Η ξηροστομία μπορεί επίσης να εμφανιστεί για άλλους λόγους, όπως φάρμακο ή υποκείμενη κατάσταση.

Πιείτε πολύ νερό

  • Όποιος έχει ξηροστομία πρέπει να διασφαλίζει ότι πίνει αρκετό νερό.
  • Το πόσιμο νερό όλη την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της μικρής αφυδάτωσης που μπορεί να οδηγήσει σε ξηροστομία.
  • Το να πίνετε νερό αργά και τακτικά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη του στομαχικού που μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα της υπερβολικής κατανάλωσης νερού ταυτόχρονα.
Βελτίωση της στοματικής υγιεινής
  • Η κακή στοματική υγεία μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία και η ξηροστομία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κακή στοματική υγεία. Η λήψη μέτρων για τη βελτίωση της συνολικής στοματικής υγιεινής είναι ζωτικής σημασίας, ανεξάρτητα από την αιτία της ξηροστομίας.
  • Η καλή στοματική υγιεινή περιλαμβάνει το βούρτσισμα και το νήμα κάθε μέρα, καθώς και το ξέπλυμα του στόματος με νερό ή στοματικό διάλυμα μετά από τα γεύματα για να καθαρίσετε τα σωματίδια των τροφίμων.
  • Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιούν ξύστρα για να μειώσουν τα βακτήρια στη γλώσσα τους, γεγονός που μπορεί επίσης να βελτιώσει τη γενική στοματική υγεία.

 Στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλ
  • Το στοματικό διάλυμα μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στη διατήρηση της στοματικής υγείας, αλλά είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα συστατικά σε ένα στοματικό διάλυμα. Τα στοματικά διαλύματα που περιέχουν αλκοόλ σκοτώνουν βακτήρια, αλλά μπορεί επίσης να στεγνώσουν το στόμα.
  • Στοματικά εκπλύματα που περιέχουν συστατικά όπως η ξυλιτόλη μπορεί να βοηθήσουν στη θανάτωση βακτηριδίων ενώ διατηρούν επίσης το στόμα υγρό.
Τσίχλες χωρίς ζάχαρη
  • Παρόμοια με τις καραμέλες χωρίς ζάχαρη, η τσίχλα χωρίς ζάχαρη μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ροής του σάλιου και στην τόνωση της παραγωγής σάλιο, κάτι που θα μπορούσε να αποτρέψει το στέγνωμα του στόματος.

Ακολουθεί βίντεο για την ξηροστομία

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ