Τα οκτώ αποδοτικότερα αντιβιοτικά της φύσης

Τα 8 καλύτερα αντιβιοτικά της φύσης

Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει ένα ενεργό συστατικό που ονομάζεται αλλισίνι, το οποίο οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι περιέχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική κατά ενός κοινού βακτηρίου, που ονομάζεται candida. Ακόμα κι αν η έννοια των βακτηρίων εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα στην ιατρική σκηνή, το σκόρδο αποτελεί μία από τις παλαιότερες φυσικές θεραπείες σε όλο τον κόσμο.

Πιπερόριζα

Το τζίντζερ (ή πιπερόριζα) είναι άλλη μια ωμή φυτική πηγή αντιβακτηριδιακών στοιχείων. Οι επιστήμονες έχουν διερευνήσει ακόμα και το εκχύλισμά του σε σχέση με τα ανθεκτικά βακτήρια και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Το τζίντζερ μπορεί να καταναλωθεί ωμό, να προστεθεί σε τσάι ή σε μορφή εκχυλίσματος.

Λάδι καρύδας

Ένας αριθμός φυσικών λιπαρών οξέων που βρίσκουμε στο λάδι καρύδας έχει βρεθεί ότι καταστέλλει την ανάπτυξη συγκεκριμένων ανθεκτικών βακτηρίων. Το λάδι καρύδας είναι εύκολο να το βρούμε και να το εντάξουμε στη δίαιτά μας και μπορεί ακόμα και να εφαρμοστεί τοπικά για να προστατεύσει κατά της μόλυνσης πληγών.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως θεραπεία για τις μολύνσεις και ως προστατευτικός φορέας για τις ανοιχτές πληγές του δέρματος. Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι έχει την ικανότητα να μπλοκάρει τα ένζυμα που εμπλέκονται στην αναπαραγωγή βλαβερών βακτηρίων όπως το E- choli, και έχει ισχυρές κατασταλτικές επιδράσεις σε αρκετά άλλα. Χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση για την προστασία, ακόμα και την αντιμετώπιση λοιμώξεων του ουροποιητικού.

Μέλι

Το μέλι χρησιμοποιήθηκε στους αρχαίους χρόνους ως θεραπεία κατά μολύνσεων και για την επούλωση πληγών. Παράγει το ένζυμο υπεροξείδιο του υδρογόνου, που είναι γνωστό πως διαθέτει απολυμαντική δράση, όταν απομονωθεί. Εντούτοις, ακόμα και ορισμένα είδη μελιού όπου η ουσία αυτή είναι απούσα, παρουσιάζει εκπληκτικά υποσχόμενες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Θυμάρι

Το αιθέριο έλαιο θυμαριού έχει ερευνηθεί για τη δράση του κατά βακτηρίων και μυκήτων και έχει αποδειχθεί πως παρουσιάζει αντιβιοτικές ιδιότητες. Όπως και το σκόρδο, έτσι και το θυμάρι καταπολεμά την candida, ανάμεσα σε άλλα βακτήρια. Το έλαιο θυμαριού μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά ή τοπικά ως φυσική θεραπεία για βακτήρια που σχετίζονται με δερματικές παθήσεις και ακμή.

Γαρύφαλλο

Οι επιστήμονες, εκτός από το θυμάρι, εξέτασαν και το εκχύλισμα γαρύφαλλου για να επιβεβαιώσουν ότι επιδρά και αυτό ως φυσικό αντιβιοτικό. Μπορεί να εξολοθρεύσει αποτελεσματικά βακτήρια και συχνά χρησιμοποιείται για στοματικές θεραπείας κατά της πλάκας και της ουλίτιδας, λόγω των επιπλέον αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων.

Έλαιο ρίγανης

Το έλαιο ρίγανης είναι ένας ισχυρός, αντιιικός, αντιμυκητιακός και αντιφλεγμονώδης φορέας που αντιμετωπίζει λοιμώξεις και είναι αρκετά ισχυρός για να προλάβει την ανάπτυξη ανθεκτικών βακτηρίων. Μπορούμε να το καταναλώσουμε ως συμπλήρωμα ή να το εφαρμόσουμε σε περιοχές που έχουν μολυνθεί. Αλλά προσέξτε τη δύναμή του. Χρειάζεται να το αραιώσετε.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ