Ιταλία: Νεκρός από ηλεκτροπληξία 20χρονος που έκανε parkour στην οροφή τρένου

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 20χρονος στην οροφή ενός τρένου, όπου και βρέθηκε, στην πόλη Μεράνο κοντά στο Μπολζάνο στην αυτόνομη επαρχία Alto Adige.

Ο Max Schupfer ασκούσε το μεγάλο του πάθος, το parkour, μια αθλητική πρακτική που χρειάζεται σημαντικές αθλητικές ικανότητες ώστε αυτό; που το κάνει να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια μέχρι να φτάσει σε προκαθορισμένο προορισμό.

Οι εμπειρογνώμονες που ερευνούν το περιστατικό υποθέτουν πως μάλλον ο άτυχος 20χρονος να έκανε “trainsurfing”, δηλαδή να πηδούσε από το ένα βαγόνι στο άλλο, και να ακούμπησε τυχαία το καλώδιο της ηλεκτρικής τάσης με το κεφάλι. Το σώμα του δούλεψε ως «ηλεκτρική γέφυρα» μεταξύ των καλωδίων και της μεταλλικής οροφής του βαγονιού και έτσι ο νεαρός υπέκυψε ακαριαία από ηλεκτροπληξία.

Η Εισαγγελία του Μπολζάνο ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο νεαρός ήταν μόνος ή με παρέα την στιγμή του δυστυχήματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ασκήσεις parkour καταλήγουν σε τραγωδία στην ευρύτερη περιοχή. Στις 9 Ιουλίου 2020, ένα παρόμοιο περιστατικό είδε έναν 20χρονο να πεθαίνει στην οροφή του τρένου, αυτή τη φορά όμως από επιπλοκές τραυματισμού στο κεφάλι, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ