Μέρκελ: Άφησε το AstraZeneca και έκανε την δεύτερη δόση με Moderna

Να αλλάξει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca με αυτή της Moderna αποφάσισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος, σύμφωνα με εκπρόσωπό της που επικαλείται η Bild, έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου Moderna.

Παράλληλα, πριν από την επίσκεψή του στο Βερολίνο και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 24 και 25 Ιουνίου, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς συζήτησε την Δευτέρα με την ομόλογό του της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ, μέσω τηλεδιάσκεψης, την εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη, όπως και τα υπόλοιπα θέματα της Συνόδου.

«Η κατάσταση εξελίσσεται στη Γερμανία όπως και στην Αυστρία πολύ καλά, με χαμηλούς αριθμούς μετάδοσης, και τώρα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη την παραλλαγή Δέλτα και να την παρατηρήσουμε προσεκτικά, αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού, γιατί όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε είναι επίσης αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής Δέλτα», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη, ότι θα συνεχίσουν να γίνονται πολλοί εμβολιασμοί.

«Με τον κανόνα “εμβολιασμοί-ανάρρωση από νόσο-διαγνωστικό τεστ”, έχουμε στην Αυστρία ένα πολύ καλό δίκτυο ασφαλείας, βασίζουμε σε μάσκες FFP2 και, εκείνο που είναι μοναδικό στην Αυστρία, έχουμε πολύ υψηλή πυκνότητα τεστ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος.

«Η εξέλιξη της πανδημίας και ο τρόπος αντιμετώπισης της παραλλαγής Δέλτα θα αποτελέσουν επίσης θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, της οποίας άλλα θέματα θα είναι η εξωτερική πολιτική και η σχέση της ΕΕ με τη Ρωσία, όπου έχουμε παρόμοια προσέγγιση με τη Γερμανία», σημείωσε ο ίδιος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ